Filmska groznica u 2016. godini

Sa novom godinom, u bioskope stižu i novi filmovi - od povratka superheroja, preko najnovijeg Tarantinovog ostvarenja do osvetničkog trilera Leonarda Dikaprija.
Za koji dan u regionalnim bioskopima počeće da se prikazije "Podlih osam", eksplozivni vestern Kventina Tarantina sa puno krvi i pucnjave. Radnja filma, koji traje tri sata, a u kom glavne uloge igraju Kurt Rasel, Semjuel Džekson, Majkl Medsen i Tim Rot, smeštena je u zimski pejzaž Vajominga. Osam neobičnih likova zatiče se u brvnari na planini pod snegom, vatreno oružje, brze replike i klupko tajni koje se odmotava čine osnovu scenarija.
 
U martu stiže "Betmen protiv Supermena - Zora pravde", novi film o strip herojima u režiji Zaka Snajdera, koji nas uvodi u priču o sukobu dvojice najpoznatijih pravednika.
 
U junu se prikazuje i animirani film o zaboravnoj ribici, "Potraga za Dori", u produkciji studija Piksar. Reč je o nastavku kultnog crtaća "Potraga za Nemom", koji je 2003. godine zaradio 936 miliona dolara.
 
Na repertoaru domaćih bioskopa od 21. januara je "Povratnik", oskarovca Alehandra Gonsalesa Injaritua. Film koji je sniman u ekstremnim uslovima, a glavne uloge ostvaruju Leonardo Dikaprio i Tom Hardi, oduševiće sve ljubitelje epskih avantura.
 
Krajem godine očekuju nas "Fantastične zveri", snimljene prema istoimenom romanu Džoane Rouling, autorke sage o Hariju Poteru. Radnja se odvija u Njujorku, 70 godina pre događaja iz prve knjige serijala o mladom čarobnjaku.
 
U leto 2016. dolazi nam "Dan nezavisnosti 2", dugo najavljivani nastavak filma Rolanda Emerika o invaziji vanzemaljaca kog producenti najavljuju kao "veliki dramatični zaplet", kao i filmska adaptacija romana The BFG (Big Friendly Giant), Roalda Dala, u režiji Stivena Spilberga.
 
Nešto ranije ove godine, tačnije u februaru, u bioskopima će se naći najnovija sarkastična komedija braće Koen "Ave, Caesar", film koji otvora ovogodišnji Berlinski festival, a u kom uloge tumače Džordž Kluni, Džoš Brolin, Tilda Svinton, Skarlet Johanson i Čening Tejtum.
 
Inspirisan Diznijevim crtaćem iz 1967. koji je i sam bio ekranizacija istoimenog kultnog dečjeg romana, 3D film "Knjiga o džungli", već je svojim tizerom izazvao ogromno interesovanje na internetu. Najnovije avanture o Mogliju, kog tumači 10-godišnji Nil Seti, moći će da se vide od sredine aprila.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.