"Ratovi zvezda" oborili rekord "Titanika"

Sedmi nastavak poznatog filmskog serijala "Ratovi zvezda" -"Buđenje sile", zaradio je 740,3 miliona dolara i postao je drugi film po zaradi u svetu za samo 19 dana prikazivanja.

Novi film o ratovima zvezda preti da ugrozi prvo mesto naučno-fantastičnog ostvarenja "Avatar", koji je za 72 dana prikazivanja zaradio 750,5 miliona, dok je oborio rekorde filmova "Park iz doba jure", koji je zaradio 652,3 miliona dolara, i "Titanika" sa 658,7 miliona dolara.

Tokom novogodišnjeg vikenda film "Ratovi zvezda Buđenje sile" zaradio je samo u Americi 88,3 miliona dolara i ostaje najtraženiji film na biletarnicama u poslednje tri nedelje.

Širom sveta novi nastavak sage "Ratovi zvezda" zaradio je 96,3 miliona dolara tokom ovog vikenda, dok se početak prikazivanja filma u Kini očekuje 9. januara.

Sudeći po interesovanju publike, "Ratovi zvezda: Buđenje sile" ostaće najgledaniji film još neko vreme, ali su nova filmska ostvarenja, "Tatina kuća" i "Sestre", pokazala da su jaki konkurenti. Film "Tatina kuća", komedija sa Vilom Farelom i Markom Volbergom, drugi je po zaradi sa 93,7 miliona dolara od početka prikazivanja, dok je filmsko ostvarenje "Sestre" zaradilo 61,7 miliona dolara do sada.

Krvavi vestern režisera Kventina Tarantina "The Hateful Eight" (Omrznuta osmorica) zaradio je 16,2 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja.

Novi animirani film "Alvin i veverice Velika avantura" zaradio je u novogodšnjem vikendu 11,8 miliona dolara i zauzeo četvrto mesto po gledanosti.

Početak Nove godine obeležio je veliki porast broja gledalaca u bioskopima za čak 24,5 odsto u odnosu na prošlu godinu, što je najveća zarada od sezone 2009-2010. godine, kada su se u bioskopima prikazivali "Avatar" i "Šerlok Holms".

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.