"Džoj" i "Podlih osam" od danas u bioskopima

Filmovi "Džoj" reditelja Dejvida O. Rasela i "Podlih osam" Kventina Tarantina od danas su na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, saopštili su distributeri.
Inspirisan istinitom pričom, film "Džoj", donosi prikaz emotivnog, životnog putovanja Džoj Mangano (Dženifer Lorens), začetnice jedinstvenog matrijarhata i osnivačice revolucionarnih krpa za brisanje poda "Miracle Mops".
 
Izdaja, prevara, gubitak nevinosti i ožiljci od ljubavi, podižu tenziju u izuzetno emotivnoj i ljudskoj komediji o upravljanju porodicom i poslom koji ne trpi greške. Vođena vlastitom genijalnošću i željom za ostvarenjem životnoga sna, Džoj uspeva u svojoj nameri da postane žena koja transformiše vlastiti život, ali i život svoje porodice.
 
Pored Dženifer Lorens, igraju Izabela Roselini, Robert de Niro, Bredli Kuper, Edgar Ramirez, Dijana Led, Virdžinija Medsen.
 
Scenario je baziran na knjizi "Miracle Mops", a film je nominovan za Zlatni globus, u dve kategorije - za najbolji film i najbolju glavnu žensku ulogu.
 
Sa druge strane radnja novog Tarantinovog vesterna "Podlih osam" dešava se nakon Građanskog rata u Americi.
 
Lovac na glave Džon i begunac Dejzi jure poštanskom kočijom prema Red Roku, gde će Džon privesti Dejzi pravdi. Usput sreću nekoliko neobičnih likova i upadaju u snežnu oluju.
 
U glavnim ulogama su Kurt Rasel, Semjuel L. Džekson, Majkl Medsen, Tim Rot, Volton Gogins, Brus Dern.
 
Film je nominova za Zlatni globus u kategorijama: najbolja sporedna ženska uloga (Dženifer Džejson Li), najbolji scenario (Tarantino) i originalna muzika (Enio Morikone).
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.