Rouan Atkinson kao inspektor Megre

Britanski komičar Rouan Atkinson igraće inspektora Megrea u dva telefilma koji će biti prikazani na britanskoj televiziji tokom 2016. godine, saopštio je BBC.

Reč je o dva 120-minutna ostvarenja čije je snimanje počelo prošlog septembra.

Svetski poznat kao Mister Bin i Crna guja, Atkinson ulogu slavnog pariskog detektiva, nastalog iz pera belgijskog pisca Žorža Simenona, glumi u filmovima "Maigret Sets A Trap" i "Maigret’s Dead Man", u produkciji britanske televizije ITV.

Televizijsku adaptaciju potpisuje Stjuart Harkur, poznat po seriji "Mis Marpl". Radnja oba ostvarenja smeštena je u Parizu 1950-ih godina.

Simenon (1903-1989) je napisao 75 romana sa inspektorom Megreom koji su se prodali u više od 800 miliona primeraka u svetu i bili često adaptirani za film i televiziju u mnogim zemljama, čak i u Japanu.

Najpoznatiji u ulozi inspektora Žila Megrea bio je čuveni francuski glumac Žan Gaben.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.