VIDEO: Film o Ani Frank na ovogodišnjem filmskom festivalu u Berlinu

Prvi nemački film o Ani Frank, jednoj od najpoznatijih jevrejskih žrtava holokausta, biće premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, koji počinje 11. februara, saopštili su organizatori te kulturne manifestacije.

"Das Tagebuch der Anne Frank" (Dnevnik Ane Frank) u režiji Nemca Hansa Štajbihlera, biće premijerno prikazan van zvaničnog takmičarskog dela za Zlatnog medveda.

Nacizam će biti jedna od tema ovogodišnjeg festivala, a knjiga "Dnevnik Ane Frank", koju je napisala za vreme skrivanja od nacista, jedno je od najznačajnijih književnih dela koje opisuje život Jevreja tokom nacističkog perioda u Evropi.

Međunarodni filmski festival u Berlinu otvoriće 11. februara film braće Džoela i Itana Koena "Hail, Ceasar" (Ave Cezare!) s Džordžom Klunijem i Skarlet Johanson u glavnim ulogama.

Žiri za dodelu glavne nagrade, Zlatnog medveda, predvodiće američka glumica i trostruka Oskarovka Meril Strip.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano i pet srpskih filmova.

Međunarodni filmski festival u Berlinu osnovan je 1951. godine, a od 1978. godine redovno se održava svake godine u februaru.

Smatra se najposećenijim filmskim festivalom na svetu s 274.000 prodatih ulaznica godišnje. Na festivalu se godišnje prikaže do 400 filmova, a oko 20 njih se nalazi u takmičarskom programu za Zlatnog i Srebrnog medveda.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.