Nikol Kidman najbolja glumica londonskog Vest Enda

Nikol Kidman dobila je nagradu za najbolju pozorišnu glumicu londonskog Vest Enda, poznatog po popularnim mjuziklima i komadima, a za koji mnogi kažu da po popularnosti nadmašuje njujorški Brodvej. Kidman je nagradu "Votsonstejdž" dobila na osnovu glasova publike.

Holivudska diva australijskog porekla dobila je nagradu za ulogu u predstavi "Photograph 51" u kojoj igra naučnicu Rozalin Frenklin, koja je ranih pedesetih sa grupom načunika radila na dekodiranju DNK.

Četiri godine posle smrti naučnice od dvostrukog tumora jajnika, najverovatnije izazvanog X zracima korišćenim u eksperimentima, njene kolege su 1962. dobileNobelovu nagradu koja ne može biti uručena posthumno.

Kidman je rekla da ju je ispunio povratak na pozorišne daske posle 17 godina, ali da je to ujedno bio i zastrašujući osećaj.

Za najboljeg glumca izabran je Benedikt Kumberbač, za ulogu u "Hamletu", a ta predstava ujedno je proglašena za najbolji obnovljeni komad na Vest Endu. Džudi Denč nagrađena je za najbolju sporednu ulogu u "The Winter's Tale''.

Autor: agencije

  • Seka Persa

    22.02.2016 23:20
    Zar Džudi Denč nije u "D vinters tejl" umesto kako je navedeno?

    Ako već skrnavite i srpski i engleski...bu'te bar dosledni!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.