Mjuzikl Lazarus krajem oktobra u Londonu

Mjuzikl "Lazarus", koji su u Njujorku napisali legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi i dramski pisac Enda Volš, a režirao belgijski reditelj Ivo van Hove, izvodiće se tri meseca u Londonu, počev od 25. oktobra, saopštili su producenti.

Taj mjuzikl inspirisan je naučnofantastičnim romanom Voltera Trevisa "Čovek koji je pao na Zemlju", po kojem je 1976. godine snimljen film u kojem je Dejvid Bouvi igrao glavnu ulogu.

Bouvi je kompletni autor muzike za komad "Lazarus", koji je svojevrsni scenski prikaz njegovog 25. i poslednjeg albuma "Blackstar", objavljenog 8. januara ove godine, na dan muzičarevog 69. rođendana.

U trenutku izlaska albuma, javnost nije znala da Bouvi 18 meseci vodi borbu sa rakom, koju je izgubio dva dana kasnije.

Slavni muzičar poslednji put se pojavio u javnosti 7. decembra prošle godine u Njujorku, na premijeri "Lazarusa", kada se, prema rečima reditelja Ivoa van Hovea, onesvestio iza kulisa.

"Lazarus" prati vanzemaljca Tomasa Njutna, koga u mjuziklu glumi Majkl Karlajl Hol, poznat po ulogama u serijama "Šest stopa ispod zemlje" i "Dekster".

Njutn je vanzemaljac sa ljudskim licem koji se našao sam na Zemlji i ne može da umre dok se ne pojavi druga izgubljena duša koja će ga osloboditi, naveli su producenti.

"Jasno je da je Bouvi 'Lazarusom' želeo da na scenu postavi sopstvenu smrt", rekao je neposredno posle Bouvijeve smrti reditelj Van Hove, jedan od poslednjih koji je saradjivao sa legendarnim muzičarom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.