Kritika pokopala "Suicide Squad"

"Suicide Squad" je film kojim je DC trebalo da razbije Marvelovu dominaciju na velikom platnu i miksom mračnijeg pristupa, nalik onom iz Nolanovog Betmena, i komedije, kao odgovor na Dedpula, privuče novu publiku.

Iako film na IMDB ima prilično visoku ocenu i dobio je 8,5 od 10 zvezdica, na sajtu Rotten Tomatoes je dobio očajnih 33 odsto, uz dvostruko veći broj "trulih" nego "svežih" kritika - 48 naspram 24.

Reditelj Dejvid Ajer je odbacio kritike i naveo da "obožava ovaj film, veruje u njega" i dodao da je snimanje bilo najbolje iskustvo u njegovom životu. "Ovaj film je za fanove", kaže Ajer.

Fanovi su očigledno zadovoljni, ali se negativne kritike ređaju u velikim zapadnim medijima. Doduše, pitanje je šta su očekivali od filma s ovakvom premisom.

Jedan od najbolnijih udaraca zadao je "Veniti fer", koji je uporedio ovo ostvarenje s mučnom poslednjom verzijom "Fantastične četvorke", koja je pre izgledala kao trejler dug sat i po nego kao celovečernji film.  "Film je toliko loš i za zaborav da ga ne bi trebalo ni registrovati kao odbojnog. To bi bar bilo nešto. Ako možete da verujete, ovaj film je gori od Fantastične četvorke. Ta katastrofa od filma je bar imala neku ideju iza sebe", piše "Veniti fer".

Stvar nisu izvukle ni uloge Margo Robi (Harli Kvin), ni Džareda Leta (Džoker), koga neki ipak porede s Hitom Ledžerom, a neki govore da je apsolutno nedostojan naslednik.

Britanski "Independent" navodi da je film, iako se bavi negativcima, propustio priliku da bude različit od konkurencije. "Nije uopšte dovoljno gadan. Oni se ne ponašaju drugačije od drugih timova superheroja, a to sigurno ubija čitavu poentu", navodi kritičar portala.

"Telegraf" dijaloge ocenjuje kao loše, a ističe i prikrivenu pornografiju i loše efekte.  "Ovaj film vas tera da se mrštite toliko da će vam škripati zubi. Previše detinjasto", navodi list.

"Gardijan" navodi da je u pitanju "delirični film s bljeskovima ludila", ali da nema dovoljno mesta da prodiše.

Za razliku od ostalih, kritičar "Empajera" navodi da su "Otpisani" neka verzija "Osvetnika" provučena kroz Dedpulove ruke. "Toliko loše da je dobro. Dejvid Ajer je uspeo da pun samopouzdanja izvuče ovaj nategnuti i pretenciozni film", navodi "Empajer".

"Tajm" ne deli mišljenje i piše da je film pun "šala bez šarma", dok "Holivud reporter" piše da je u pitanju zbrkano ostvarenje koje nikada ne postaje dobro koliko autori misle da jeste. "Sve pršti, ali ništa nije zabavno", navodi se.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.