Preminuo glumac Džin Vajlder

Američki glumac Džin Vajlder zvezda kultnih komedija kao što su "Mladi Frankenštajn" i "Vruća sedla", umro je u 84. godini, saopštila je njegova porodica.

Vajlderov nećak rekao da je glumac preminuo od komplikacija alchajmerove bolesti u Stamfordu u državi Konektikat.

Džin Vajlder je počeo karijeru šezdesetih godina i glumio je u brojnim filmovima koji danas imaju status kultnih.

Glumac, upečatljiv sa svojom kovrdžavom kosom bio je umetnik u igranju uspaničenih likova upletenih u situacije koje je samo neko kao Mel Bruks mogao da smisli, da li kada oživljava čudovište kao što je "Mladi Frankenštajn" ili vara na Brodvej u "Producentima".

On je takodje umeo i da bude smiren kao šerif u vestern parodiji "Vruća sedla" (Blazing Saddles) ili šarmanti čovek sa slatkišima u omiljenom dečjem filmu "Vili Vonka i fabrika čokolade" (Willy Wonka and the Chocolate Factory) iz 1971. godine. 

  • ana

    09.09.2016 01:19
    nema vise tako dobrih filmova ni glumaca. glaven su politicki angazovane spozoruse andjeilina i mira kara.A filmovi kao Čovek ptica da ti pokvari de dan.
  • Vlada

    30.08.2016 09:00
    ---
    Jerome, enjoy the show upstairs and have fun!
  • Biljana

    30.08.2016 07:46
    Na neki nacin obelezio je moje detinjstvo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.