Akademija odustaje od Oskara za najpopularniji film

Manje od mesec dana pošto je izazvala opštu osudu stručne javnosti, američka Akademija za filmsku umetnost i nauku odlučila je da odloži odluku o uvođenju nove kategorije: Oskar za najpopularniji film.
Ova kategorija neće biti uvedena u dodelu 2019, kao što je prvobitno planirano.
 
"Akademija je shvatila da uvođenje bilo koje nove nagrade devet meseci od početka godine predstavlja izazov za filmove koji su već distribuirani", piše u zvaničnom saopštenju. Iz organizacije su obećali da će potražiti dodatna mišljenja i održati šire diskusije u vezi sa novom kategorijom.
 
Kada je 8. avgusta obelodanjeno uvođenje nove kategorije, mnogi iz filmske industrije su izrazili svoje negodovanje. Tom prilikom Akademija je objavila i da će, počev od 2020. pomeriti dodelu bliže početku godine (sa 23. na 9. februar), što je ne samo sve ogranizatore ostalih dodela nagrada - poput Udruženja glumaca, producenata, reditelja ili Bafte - već i Berlinskog filmskog festivala, dovelo u nezgodan položaj da sada i oni tumbaju svoje rasporede.
 
Inače, 91. dodela Oskara biće održana 24. februara 2019, a nominacije objavljene 22. januara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.