VIDEO: Rejdiohed fanovima poklonio novu pesmu za Božić

Britanski alternativni rok bend "Rejdiohed" izdao je danas kao božićni poklon svojim fanovima novu pesmu "Spektar", prvobitno namenjenu za poslednji film o čuvenom agentu Džejmsu Bondu.
"Prošle godine su nas pitali da napišemo pesmu za najavnu špicu filma o Džejms Bondu Spektar", navodi se u saopštenju grupe koja je poslednji album izdala 2011. godine. "Rejdiohed" je naveo da je ta saradnja otkazana, ali je pesma snimljena.
 
"Pošto volimo tu pesmu, a bliži se kraj godine, pomislili smo da je podelimo s vama", dodao je bend koji nije naveo zbog čega je prekinuta saradnja sa autorima filma.
 
Pesma "Spektar", koja se zove kao i film koji se ove jeseni pojavio u bioskopima, sadrži zvuke klavira i sintisajzera i u duhu je melanholičnih i eksperimentalnih pesama benda.
 
"Rejdiohed" je izdao šest studijskih albuma, dok je pevač i frotmen benda Tom Jork prošle godine izdao drugi solo album.
 
Najpoznatije pesme "Rejdioheda" su "Street Spirit (Fade out)", "Creep", "Karma police" i "No Suprises".
 
Jork (46) je kao muzičar prepoznatljiv po svom karakterističnom glasu tenora, čestoj upotrebi falseta i sposobnosti da peva u širokom notnom rasponu. Svira gitaru i klavir, ali ume da svira i bubnjeve i bas gitaru.
 
Jork se često pominje kao jedna od najuticajnijih ličnosti u alternativnoj rok muzici. Magazin Kju (Q) ga je 2002. godine svrstao kao šestu najuticajniju ličnost u alternativnoj muzici, dok je "Rejdiohed" 2005. godine rangiran na 73. mesto liste časopisa Roling stoun 100 najvećih bendova svih vremena.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika