Adel osvojila tri Brit nagrade

Britanska pop pevačica Adel osvojila je najviše britanskih muzičkih nagrada Brit kao i počasnu nagradu astronauta iz Medjunarodne svemirske stanice, na 36. svečanoj dodeli nagrada koju je obeležio omaž Dejvidu Bouviju.

"Postoje i veliki obožaoci gore (u svemiru)", izjavio je britanski astronaut Tim Pik pevačici u poruci snimljenoj iz Međunarodne svemirske stanice.

Adel je osvojila nagradu za album godine za "25", za najbolji singl za pesmu "Hello" i za najbolju britansku pop umetnicu.

Kao i tokom nedavnih dodela američkih muzičkih nagrada Gremi, organizatori nagrada Brit su odali počast legendarnom muzičaru Dejvidu Bouviju, preminulom 10. januara.

"Dejvide, ti jesi smrtan ali tvoj potencijal je nadljudski i tvoja muzika će nastaviti da živi. Volimo te i zahvalni smo", izjavio je glumac Geri Odlman koji je primio nagradu za Bouvija koja mu je posthumno dodeljena.

Pevačica s Novog Zelanda Lord je izvela Bouvijevu pesmu "Life on Mars" s muzičarima koji su nastupali s kultnim pevačem.

Među drugim dobitnicima nagrade se nalazi grupa "Koldplej" za najbolju grupu, Džejms Bej za najboljeg britanskog umetnika, Džastin Biber za najboljeg medjunarodnog pop umetnika a Bjork za najbolju svetsku umetnicu.

Muzičke nagrade Brit dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju.

Autor: Beta

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika