Preminuo gitarista i osnivač benda AC/DC Malkom Jang

Osnivač i gitarista australijskog hardrok benda AC/DC Malkom Jang preminuo je u danas u 64. godini.
Jang je rođen 1953. godine u Glazgovu, a s porodicom je emigrirao u Australiju 1963. godine. Osnovao je AC/DC 1973. godine kada je imao 20 godina, a ubrzo mu se pridružio i mlađi brat Angus. 
 
Malkolm je bio tekstopisac, izvođač, gitarista i producent.
 
"Sa velikom predanošću on je bio pokretačka snaga iza benda. Kao gitarista, tekstopisac i vizionar, bio je perfekcionista i jedinstven čovek. Uvek je držao do sebe i radio je i govorio upravo ono što je želeo. Njegova odanost fanovima bila je neprevaziđena. Malkolme, dobro urađen posao", stoji u oproštajnoj poruci benda.
 
 
U trenutku smrti uz njega je bila njegova porodica.  
 
"Od samog početka znao je šta želi da postigne i sa svojim mlađim bratom otišao na svetsku scenu i davao sve od sebe u svakom nastupu", saopštila je porodica nakon Jangove smrti. 
 
 
AC/DC je privremeno napustio u aprilu 2014. godine zbog lečenja od demencije. Međutim, privremeno je preraslo u trajno u septembru iste godine. Zamenio ga je nećak Stivi. 
 
Malkolm je iza sebe ostavio suprugu Lindu i dvoje dece.
  • Vojvosadjan

    19.11.2017 03:39
    We Salute You!
  • Alexns

    18.11.2017 19:04
    Sve je veca zurka u drugim dimenzijama.
  • Jaa

    18.11.2017 17:13
    Big Gun
    is No°1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika