Preminuo gitarista i osnivač benda AC/DC Malkom Jang

Osnivač i gitarista australijskog hardrok benda AC/DC Malkom Jang preminuo je u danas u 64. godini.
Jang je rođen 1953. godine u Glazgovu, a s porodicom je emigrirao u Australiju 1963. godine. Osnovao je AC/DC 1973. godine kada je imao 20 godina, a ubrzo mu se pridružio i mlađi brat Angus. 
 
Malkolm je bio tekstopisac, izvođač, gitarista i producent.
 
"Sa velikom predanošću on je bio pokretačka snaga iza benda. Kao gitarista, tekstopisac i vizionar, bio je perfekcionista i jedinstven čovek. Uvek je držao do sebe i radio je i govorio upravo ono što je želeo. Njegova odanost fanovima bila je neprevaziđena. Malkolme, dobro urađen posao", stoji u oproštajnoj poruci benda.
 
 
U trenutku smrti uz njega je bila njegova porodica.  
 
"Od samog početka znao je šta želi da postigne i sa svojim mlađim bratom otišao na svetsku scenu i davao sve od sebe u svakom nastupu", saopštila je porodica nakon Jangove smrti. 
 
 
AC/DC je privremeno napustio u aprilu 2014. godine zbog lečenja od demencije. Međutim, privremeno je preraslo u trajno u septembru iste godine. Zamenio ga je nećak Stivi. 
 
Malkolm je iza sebe ostavio suprugu Lindu i dvoje dece.
  • Vojvosadjan

    19.11.2017 03:39
    We Salute You!
  • Alexns

    18.11.2017 19:04
    Sve je veca zurka u drugim dimenzijama.
  • Jaa

    18.11.2017 17:13
    Big Gun
    is No°1

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".