Amerikanci najviše cene Obamu, pa Trampa

Predsednik SAD Barak Obama je čovek kojeg Amerikanci najviše cene, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Galup.
Na drugom mestu se sa jednakim brojem glasova našao zanimljiv par - milijarder Donald Tramp i papa Franja. Obama je dobio 17 odsto glasova, dok su pretendent za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima i poglavar Katoličke crkve podelili drugo mesto sa po pet odsto glasova.
 
"Trampova iznenađujuće snažna i često kontroverzna predsednička kampanja ga je učinila jednom od najistaknutijih ličnosti ove godine, pa time i osobom koja mnogim Amerikancima prva padne na pamet. To objašnjava zašto je Tramp završio čak na drugom mestu liste, koja je formirana tako što su anketari pitali građane SAD da imenuju bilo koju osobu u svetu kojoj se najviše dive", naveo je Galup. Galup podseća da se američki milijarder još četiri puta u prošlosti našao na listi najcenjenijih ljudi, od 1988. do 1990, kao i 2011. godine.
 
Na vrhu liste žena kojima se Amerikanci najviše dive je još jedan potencijalni kandidat za predsednika SAD, Hilari Klinton. Ta bivša prva dama i državna sekretarka je već 14. godinu zaredom na prvom mestu te liste.
 
Na prvih deset mesta liste najcenjenijih muškaraca se nalaze tri predsednika - Obama, Džordž Buš mlađi i Bil Klinton, tri aktuelna predsednička kandidata - Tramp, Berni Sanders i Ben Karson, tri verska i duhovna lidera - papa Franja, Dalaj Lama i sveštenik Bili Grejem, dok se na desto mesto plasirao osnivač "Majkrosoft" Bil Gejts.
 
Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.