Fanovi traže da se novi teški metal nazove po Lemiju

Fanovi benda "Motorhead" pokrenuli su peticuju da novootkriveni teški metal dobije naziv "Lemium", po frontmenu Ianu Kilmisteru Lemiju koji je preminuo od raka prošlog meseca.
Do sada je prikupljeno više od 30.000 potpisa obožavalaca koji smatraju da bi jedan od četiri novootkrivena teška metala trebalo da nosi naziv po Lemiju. Kampanju, koju su podržali gitarista Daf Mekagan i pevač Tim Bardžes, pokrenuo je fan Džon Rajt.
 
On je za televiziju "Sky News" rekao da bi bilo prikladno da novi teški metal dobije naziv po Lemiju, jer je "on bio sila prirode i srž hevi metala (teški metal)". Lemi je pak uvek negirao da njegov bend svira hevi metal i tvrdio da su rokenrol sastav.
 
- Svi nas opisuju kao hevi metal, čak i kada im kažem drugačije. Zašto ljudi ne slušaju? - rekao je Lemi 2010. godine listu "The Independent".
 
"Motorhead", među čijim hitovima se izdvaja "Ace of Spades", ima reputaciju najglasnijeg benda u svetu, dok je Lemi bio sinonim "rokerske neumerenosti", pošto je pio flašu viskija dnevno.
 
Autor: Tanjug
  • nemetalac

    08.01.2016 14:04
    Uz dužno poštovanje pokojnik samo se pitam šta dotočni ima sa metalom?
    Kao što je kolega već rekao, teški rok i malo bluza, metala ni od korova....
  • GBH

    08.01.2016 13:33
    Lemi je legenda, ali Motorhead nikada nije bio heavi metal grupa.
  • Komsha

    08.01.2016 11:15
    Zasto?
    Svaka cast Lemiju, ali heavy metal je heavy, Lemi je svirao hard rock sa blues linijama, pa cak hard rock punk u nekim pesmama..
    Nidje veze!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.