Bouvi dobio svoje sazvežđe

Nedavno preminuli pevač Dejvid Bouvi dobio je svoj simboličan dom, smešten među 88 drugih sazvežđa.
Bouvi je, između ostalog, bio poznat i po hitovima "Starman", "Space Oddity", "Life on Mars?" i "Hallo Spaceboy", pa je sasvim jasno da je univerzum predstavljao veliku inspiraciju muzičkoj legendi. 
 
Dirljivi omaž nastao je u saradnji belgijske radiostanice Studio Brussels i Javne opservatorije MIRA. Filip Molet iz MIRA-e objasnio je malo detaljnije proces odabira zvezda: “Nije bilo lako odrediti odgovarajuće zvezde. Dovodeći ih u vezi sa Bouvijevim albumima, odabrali smo sedam zvezda, među kojima su Sigma Libre, Spika, (alfa Device), Zeta Kentauri, SAA 204 132 i Beta Sigma Oktantis Trianguli Australis – u blizini Marsa. Ovo sazvežđe identična je kopija Bouvijeve munje koja se pojavljuje na koricama albuma ‘Aladdin Sane’ i zabeleženo je tačno u vreme njegove smrti”.
 
Autor: B92

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.