Na dodeli Gremija omaž Dejvidu Bouviju

Američke muzičke nagrade Gremi biće dodeljene sutra uveče u Los Andjelesu, a na ceremoniji dodele pop pevačica Lejdi Gaga odaće omaž nedavno preminulom britanskom umetniku Dejvidu Bouviju, saopštili su organizatori.

Najveći favorit za Gremi ove godine je reper Kendrik Lamar s 11 nominacija, medju kojima za najbolji album "To Pimp A Butterfly" i pesmu "Alright". Lamarov najveći konkurent za Gremija biće Tejlor Svift s albumom "1989".

Ekscentrična pevačica Lejdi Gaga prirediće omaž Bouviju nastupom s gitaristom Najlom Rodžersom, dugogodišnjim Bouvijem prijateljem koji je saradjivao sa zvezdom na albumu "Let's dance" iz 1983. godine.

Jedan od najuticajnijih svetskih umetnika u poslednjih pet decenija, Bouvi, preminuo je 10. januara ove godine, dva dana pošto je na svoj 69. rodjendan objavio album "Blackstar".

Uprkos planetarnom uspehu i popularnosti, Bouvi je tokom karijere osvojio samo jedan Gremi, a 2006. godine je dobio nagradu za životno delo.

Britanska pevačica Adel, čiji je album "25" najprodavaniji album u svetu 2015. godine, nije na spisku nominovanih za Gremi jer je njen album izašao posle isteka datuma za podnošenje prijava umetnika za tu prestižnu muzičku nagradu.

Nagrade Gremi, ustanovljene 1959. godine, dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS). Gremi se dodeljuje za razne muzičke žanrove, medju kojima su džez, bluz, kantri, folk, gospel, dens, disko, pop i rok.

Autor: Agencije

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.