Šta će predsednik Srbije pokloniti princu Čarlsu?

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sutra će britanskom prestolonasledniku princu Čarlsu i njegovoj supruzi Kamili pokloniti "Sabrana dela Vilijema Šekspira", ćirilično izdanje, kao i fotomonografiju na engleskom jeziku "Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije".
Poklon Nikolića je izdanje Zavoda za udžbenike - "Sabrana dela Vilijema Šekspira" sa dodatkom Šekspirovih dela koja do sada nisu objavljena na srpskom jeziku.
 
Princ Čarls će dobiti i drvorez Marije Jovanović - Srpsko srednjevekovno nasleđe, motivi Hilandara, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta.
 
Poklon za vojvotkinju od Kornvola biće ogledalo sa ramom u drvorezu sa motivima pirotskog ćilima. 
 
Autor: Fonet
  • @Berolina

    21.03.2016 14:18
    Vi ste kraljica i treba vam monarhija, a ja verujem da su te kreature dobre samo u tabliću. Nisu zemlje Beneluksa i Skandinavije "super" jer su monarhije, već zbog toga što u njima žive radni i vredni ljudi. Da vam je Broz potrajao, možda biste i vi bili takvi.
  • berolina

    16.03.2016 14:25
    dobrom poznavaocu Pravoslavlja, u koje spada i prinz Carls, je svaka ikona od znacaja...otac mu je grcki pravoslavac, deda je bio grcki pravoslavac , baba Alica je provela zivot u grckom pravoslavnom manastiru, kao monahinja i sahranjena je na svetoj gori u grckom manastiru: princ Carls je dao mnogo novca za obnovu Hilendara...toliko o pravoslavnom poznavanju "slika i prilika", ZA RAZLIKU od nasledjene Brozove poganije i komunisticke gagije!
    neverovatno, da su najbolje sredjena drustva, tj. drzave, upravo monarhije:NORVESKA, DANSKA,HOLANDIJA,SVEDSKA, SPANIJA,ENGLESKA,LUKSEMBURG,BELGIJA!?!
  • Jacovitti

    16.03.2016 09:32
    Odvedite ga na grob neke "kolateralne štete" i saopštite mu gde je, pa neka on nas ne sme pogledati u oči, a ne mi njega!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.