Prijatelji i kolege se oprostili od glumca Marinka Madžgalja

Veliki broj glumaca okupio se danas da oda poslednju počast glumcu i muzičaru Marinku Madžgalju na komemoraciji u Ateljeu 212, čiji je član ansambla bio poslednjih šest godina.

Od Madžgalja oprostili su se direktor Ateljea 212 Branimir Brstina, rediteljka Snežana Trišić, glumci Gorica Popović, Gordan Kičić, Tamara Krcunović, Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Aleksandar Srećković, Andrija Milošević, muzičar i televizijski voditelj Ognjen Amidžić, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Gordana Marić.

"Hvala ti što si stvorio novi sistem, izraz i stil u glumi. Postoji Stanislavski, Breht i ono što si ti uneo, a mi svedoci istog zvali smo to "madžgaljizacijom". Klasici su iz tvojih usta zvučali kao savremeni pisci. Glumio si beline i ono između redova, a sa redovima se poigravao, bez ustezanja ih bogatio i stvarao život zivotnijim od njega samog. Zbog toga je igra sa tobom uvek bila izazov. Da li ćemo uspeti da ti pariramo ili će nas smeh odati i prosto ćemo zajedno sa publikom uživati u tvom sjaju?", rekla je Đokićeva.

Marićeva se prisetila Madžgaljevog prijemnog ispita za FDU, njegove posvećenosti, popularnosti među svim studentima, naročito studetkinjama, njegove maštovitosti, telanta, inteligencije, omiljenosti koju je uživao među kolegama.

Srećković je naglasio da je u Madžgalju i oko njega uvek bilo jasne i snažne svetlosti, radosti življenja, ljubavi za ljude koji su ga okruživali. "Njegov duh, visprenost i glas iz koga je izbijala velika emotivnost opijali su sve nas, koji smo bili privilegovani da mu budemo prijatelji, ali i one koji su ga znali kroz njegove uloge", rekao je Srećković.

Rediteljka Trišić je priznala da je Madžgalj jedan od glumaca zbog kojih je zavolela rad u pozorištu i shvatila da se može na probama i smejati, igrati i pevati. "On je glumac i čovek uz koga sam mogla da poverujem da umem i kada ne umem, da možemo da napravimo i nemoguće. Ponekad mu se dešavalo da zakasni na probu. Sada bih volela da je zakasnio tamo gde je otišao", dodala je Trišićeva.

"Sada bi on od mene tražio da ispričam neku glupost da bi se svi smejali, ali ja to ne mogu. Slučajno smo se upoznali i postali prijatelji. Slučajno smo ušli u muziku da bismo se smejali", rekao je Amidžić, naglasivši da je Madžgalj bio jedan od najtalentovanijih ljudi koje je poznavao.

Od Madžgalja se oprostio i Andrija Milošević koji je priznao da je izmislio predstavu samo da bi igrao sa njim. "On će za mene da živi zauvek. Ukrao sam mu nekoliko fora i to sam mu rekao. I nastaviću to da radim, možda će on tako kroz mene nastaviti da živi", rekao je Milošević.

Gorica Popović je rekla da je velika tuga što Marinko više neće raditi sa svojim kolegama iz Ateljea 212 i što više nikada neće ući u to pozorište i sve ozariti svojim osmehom. Tokom komemoracije emitovani su odlomci iz pozorišnih predstava i serija u kojima je igrao Marinko Madžgalj.  

Komemoraciji su prisustvovali glumci Kalina Kovačević, Seka Sablić, Mirka Vasiljević, Vuk Kostić, Branimir Brstina, kao i ministar kulture Ivan Tasovac, kao i bivša supruga Madžgalja, glumica Dubravka Mijatović, sa kojom ima ćerku.

Marinko Madžgalj preminuo je u 37 godini posle borbe sa teškom bolešću. Sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu.

Autor: N1



 

  • ns

    29.03.2016 19:08
    Drzava je smanjila izdvajanja za zdravstvo a za isti iznos povecala izdvajanja za penzije. I onda se pitamo zasto je zivotni vek u Srbiji kratak...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.