VIDEO: Kuća Grejs Keli postaje muzej

Kuća u Filadelfiji u kojoj je Grejs Keli provela detinjstvo biće pretvorena u muzej.

Njen sin, princ Albert II od Monaka rekao je kako bi kuća mogla biti otvorena za javnost 2018. godine ili ranije.

Princ Albert je prošle godine kupio kuću za 754.000 dolara, nakon što je prethodni vlasnik preminuo, a kaže kako će biti potrebno mnogo rada na kući dok ne bude spremna za kulturne događaje.

Kuću je 1935. godine sagradio Albertov deda Džon B. Keli. Grejs Keli je tu živela do 1947. godine kada je napustila rodni grad i otišla u Njujork da studira glumu.

Prvu filmsku ulogu odigrala je 1951. godine u filmu "Fourteen hours" koja joj je otvorila vrata sveta filma. Već naredne godine je dobila ulogu u filmu "High noon" uz legendardnog Geri Kupera. Ipak, za njenu karijeru je najznačajniji bio film "Mogambo".

Velika promena u njenom životu dešava se 1956. godine kada upoznaje i udaje se za princa Renijea III od Monaka.

Nakon što je postala princeza Grejs je odustala od glumačke karijere i posvetila se porodici. Poginula je 1982. u automobilskoj nesreći u Monaku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.