Džejmi Oliver: Nerviraju me vegani

Slavni kuvar Džejmi Oliver tvrdi da ga vegani mrze i da često prave haos u njegovim restoranima.
TV kuvar kaže da aktivisti koji se protive mesu u ljudskoj ishrani dolaze do njegovih restorana i gostima pokazuju slike "zaklanih životinja". 
 
"Mrze me zato što govorim o tome da je potrebno voditi računa o poreklu mesa i što se zalažem za human tretman prema životinjama koje se koriste u ishrani. Međutim, za njih je to sve ili ništa, bez ikakvih prelaznih varijanti, dok sam ja neko ko veruje u postepene promene", rekao je on. "Vegani me nerviraju, ali mi je istovremeno stalo do njih.
 
Džejmi je ispričao kako su veganski aktivisti sa megafonom i u kostimima krava protestovali ispred njegovog prepunog restorana u Bristolu, a jednom su deci koja su jela špagete bolonjeze prikazivali slike mrtvih životinja na tabletu.
  • Tolerancija

    12.08.2017 11:45
    Čitam komentare, svako zastupa svoje gledište, ali me uvek iznenadi koliko su vegani agresivni i jedva čekaju priliku da mogu ispoljiti tu svoju nasilnost prema ljudima koji misle i žive drugačije od njih. Ima tu i duhovitih komentara, ali ne od vegana, oni su sebe sabili u uske kutije svojih stavova i principa, a to je veoma skučen i ograničen način života. U svim filozofskim pravcima i religijama koje zagovaraju isključivo biljnu ishranu, govori se o tome kako takav način ishrane oslobađa ljude svake agresivnosti, donosi im smirenost i ljubav prema svemu oko njih, bolje i šire razumevanje drugih, kao i visok stepen tolerancije. U redu je da čovek tokom života eksperimentiše na svim poljima, pa tako i što se tiče ishrane, jer što više eksperimentiše, život mu je bogatiji za ta iskustva, bolje upoznaje sebe samog, a samim tim bolje može razumeti druge. Znam mnoge ljude koji su prestali da jedu bilo šta što je životinjskog porekla, njihova svest je došla do tog nivoa, i to je njihova odluka. Međutim, oni nikada nisu popreko pogledali nekoga ko misli i radi suprotno. Uzdizanje svesti je spor, evolutivan proces, za svakog poseban i svojstven samo njemu. Ako je odluka biti vegan doneta na nivou uma, a ne evolucije svesti, to postaje dogma i isključivost. Ne jesti meso ne znači uvek i imati viši nivo svesti, jer viši nivo svesti podrazumeva i visok stepen razumevanja i tolerancije prema svemu što je drugačije, kraće rečeno - živi i pusti druge da žive.
  • goran

    10.08.2017 17:45
    Jao gramat'ko moja....
    @cw
    Al' ti je sada žao što si bilo šta napisao,a? Više mesa, više mesa.... :-)
  • goran

    10.08.2017 17:38
    @Недељко

    Kada sam pročitao sav sam se naježio. Ne laži da neko jede paradajz i luk bez slan'n'ce? :-) Ja mislio da je to samo mit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.