Kako se pije tekila?

Novogodišnja noć nosi mnogo iznenađenja, za pojedince je možda to tekila, a za one koji je do sada nisu konzumirali, treba da znaju sledeće.
Tekila se poslužuje sa soli i kriškom limuna. To se zove "tequila cruda". So ublažava žestinu tekile, a limun uravnotežuje i začinjava ukus.
 
U Meksiku se tekila pije sa sangritom, slatkim začinjenim pićem od soka narandže i čilija. U Nemačkoj i nekim drugim državama, umesto soli i limuna, koristi se cimet i kriška narandže.
 
U restoranima se može naručiti komplet tekile koja se služi u četiri čašice. Poređane su jedna do druge po jačini, na maloj duguljastoj tacni. Redosled ispijanja je od slabije ka jačoj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.