Sastojci
Kora: 400 grama nekog keksa koji može da se melje
1 kašika neskvika i mleko po potrebi.
Fil:
500 ml mleka
4 žumanca
6 kašika šećera
1 kesica vanil šećera
100 g šećera
6 kašika brašna
250 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
Dekoracija:
dve kesice šlag pene od čokolade.
Priprema
1. Kora: keks samleti, dodati im neskvik pa po potrebi dodavati po malo mleka da se dobije smesa pogodna za formiranje kore. U kalup za čizkejk od smese formirati koru.
2. Fil: žumanca umutiti sa 6 kašika šećera i vanil šećerom, dodati brašno i malo mleka od ukupne količine, umutiti mikserom da se razbiju grudvice od brašna. Ostatak mleka staviti sa 100 g šećera da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Margarin umutiti penasto, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 50 g iseckane čokolade, a u drugi deo dodati 50 g čokolade otopljene na pari.
3. Preko kore naneti fil sa seckanom čokoladom, zatim preko njega naneti fil sa otopljenom čokoladom. Šlag penu umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu.
Autor: 021.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar