Neodoljiva čokoladna torta koja se ne peče

Ništa jednostavnije, a ukusnije, sprema se veoma lako.
Sastojci
 
    Kora: 400 grama nekog keksa koji može da se melje
    1 kašika neskvika i mleko po potrebi.
 
    Fil:
    500 ml mleka
    4 žumanca
    6 kašika šećera
    1 kesica vanil šećera
    100 g šećera
    6 kašika brašna
    250 g margarina
    100 g čokolade za kuvanje
 
    Dekoracija:
    dve kesice šlag pene od čokolade.
 
Priprema
 
1. Kora: keks samleti, dodati im neskvik pa po potrebi dodavati po malo mleka da se dobije smesa pogodna za formiranje kore. U kalup za čizkejk od smese formirati koru.
 
2. Fil: žumanca umutiti sa 6 kašika šećera i vanil šećerom, dodati brašno i malo mleka od ukupne količine, umutiti mikserom da se razbiju grudvice od brašna. Ostatak mleka staviti sa 100 g šećera da provri. U provrelo dodati umućenu smesu i kuvati uz mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti fil da se ohladi. Margarin umutiti penasto, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 50 g iseckane čokolade, a u drugi deo dodati 50 g čokolade otopljene na pari.
 
3. Preko kore naneti fil sa seckanom čokoladom, zatim preko njega naneti fil sa otopljenom čokoladom. Šlag penu umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati tortu. 
 
Autor: 021.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.