Kako da vam kora za tortu uvek uspe

Uz ovaj trik, kore za tortu će vam upevati baš svaki put.

Kako se ne bi više ponavljalo da vam se kora zalepi za kalup ili posudu u kojoj je pečete, donosimo vam jednostavnu metodu uz koju će vaše kore i torte izgledati savršeno.

Masni papir je veran saveznik u pečenju kolača koji sprečava kore da se lepe za kalupe ili plehove. Međutim, ponekad u žurbi nemamo vremena za pravilno sečenje papira, a u tom slučaju pomoći će nam aluminijska folija.

1. Obruč za pečenje dobro umotajte u nekoliko slojeva čvrste aluminijske folije.

2. Umotani obruč stavite na pleh za pečenje i ulijte smesu.

3. Kada je kora pečena, pustite da se do kraja ohladi.

4. Kada je dobro ohlađena, lagano okrenite obruč i nežno odstranite foliju s donje strane kore. Nakon toga jednostavno uklonite obruč i uživajte u ukrašavanju svoje kore.

SAVET: Ako imate slabiju foliju i strah vas je da bi smesa mogla iscuriti, slobodno obruč i foliju dodatno zaštitite masnim papirom.

Autor: Zadovoljna.hr

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.