Kako da vam kora za tortu uvek uspe
Kako se ne bi više ponavljalo da vam se kora zalepi za kalup ili posudu u kojoj je pečete, donosimo vam jednostavnu metodu uz koju će vaše kore i torte izgledati savršeno.
Masni papir je veran saveznik u pečenju kolača koji sprečava kore da se lepe za kalupe ili plehove. Međutim, ponekad u žurbi nemamo vremena za pravilno sečenje papira, a u tom slučaju pomoći će nam aluminijska folija.
1. Obruč za pečenje dobro umotajte u nekoliko slojeva čvrste aluminijske folije.
2. Umotani obruč stavite na pleh za pečenje i ulijte smesu.
3. Kada je kora pečena, pustite da se do kraja ohladi.
4. Kada je dobro ohlađena, lagano okrenite obruč i nežno odstranite foliju s donje strane kore. Nakon toga jednostavno uklonite obruč i uživajte u ukrašavanju svoje kore.
SAVET: Ako imate slabiju foliju i strah vas je da bi smesa mogla iscuriti, slobodno obruč i foliju dodatno zaštitite masnim papirom.
Autor: Zadovoljna.hr
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar