VIDEO: Pripremite jaja na engleski, francuski i američki način

Jaja su odličan izvor proteina, od njih mogu nastati najukusnija jela koja vam pružaju mnogo hranljivih materija.

Čuveni kuvar Džejmi Oliver predstavlja tri načina prirpeme ove zdrave namirnice.

Engleski način

Najpre zagrejte tiganj ili pliću šerpu na srednjoj temperaturi. Jaja blago umutite. U zagrejan tiganj stavite malo putera. Jaja posolite po želji i sipajte ih u tiganj kada se otopi puter. Jaja povremeno mešajte špatulom. Kada su dovoljno ispržena, sklonite ih s ringle, ali ih pomerite na jedan kraj šerpe jer će nastaviti da se kuvaju u zagrejanoj šerpi, pa treba voditi računa da se ne preprže. Spremite parče tost hleba i nanesite kajganu preko.

Francuski način

U šerpu sipajte malo vode, oko dva prsta i zagrejte do ključanja. Jaja umutite u staklenoj posudi koja je šira od šerpe u kojoj se kuva voda i začinite po želji. Činiju s jajima stavite na šerpu u kojoj vri voda. Mutite jaja dok se pripremaju na pari. Za ovaj način prirpeme treba malo više vremena, ali ćete biti oduševljeni rezultatom. Pred kraj pripreme, nakon otprilike šest minuta, dodajte jajima kašičicu putera. Mešajte dok se puter ne otopi i jaja su spremna. Možete ih takođe servirati na tost hlebu.

Američki način

Jaja umutite i posolite. U tiganj s nelepljivom podlogom otopite malo putera. Kad se puter otopi, sipajte jaja. Kada primetite da jaaj počinju da se prže, špatulom mešajte tako što ćete blago od krajeva povući prema sredini. Mešajte dok se jaja ne isprže, pa i njih servirajte na hlebu.

Pogledajte detaljniji postupak pripreme jaja u videu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima