Naučna objašnjenja zašto je dobro jesti čokoladu

Ljubitelji čokolade stalno traže izgovore da je jedu što češće, a u tome im mogu pomoći brojna naučna objašnjenja.
Naučnici su u studiji, u kojoj je učestvovalo 968 ljudi uzrasta od 23 do 98 godina, otkrili brojne benefite konzumiranja ove poslastice. Ispostavilo se da su oni koji su jeli čokoladu češće, bili bolji u vizuelnom pamćenju, imali bolju sposobnost pamćenja, bolje apstraktno mišljenje, kao i bolju koncentraciju.
 
Supstanca u čokoladi koja povoljno utiče na mentalne aktivnosti naziva se "kakao flavanol". U najvećoj meri je poseduje tamna, odnosno crna čokolada, a u manjem procentu se nalazi u mlečnoj i beloj čokoladi.
 
Naučnici, naravno, preporučuju konzumiranje crne čokolade, ali u ograničenim količinama.
 
Autor: 021.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.