Kako da pripremite ukusna jaja bez kapi ulja

Zanimljiv način pripreme jaja bez ulja i neobičan izgled su ono što ovaj recept čini popularnim.

Jaja su vrlo važan protein u zdravoj ishrani. Oni koji pokušavaju da smršaju i oblikuju svoje telo, najčešće koriste belanca za pripremu jela. Jaja se mogu spremiti na više načina, ali ovaj je jedan od neobičnijih, za koji verovatno niste znali.

Sastojci:

- 8 jaja

- 1 kašika rendanog parmezana

- 1/2 kašičice soli

- biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 190˚C, a pleh obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanca od belanaca. Belanca mutite dok ne postanu dovoljno tvrda. U njih vrlo pažljivo umešajte parmezan i so. Pomoću kašike stavljajte pripremljena belanca na pleh tako da dobijete 8 oblačića. Oblom stranom kašike napravite udubljenja u svakom belancetu. Pažljivo stavite po jedno žumance u svaki oblačić.

Pecite oko 15 minuta ili dok se žumanca ne ispeku. Začinite solju i biberom i poslužite vruće.

Autor: Stvarukusa

Teme

jaja
  • Ivan

    29.02.2016 22:43
    Isprži ih na masti i ne zezaj se....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.