Jednostavan recept za ukusne lazanje

Ovaj recept za ukusne lazanje je pogodan čak i za one koji nemaju mnogo iskustva u kulinarstvu.

Sastojci:

400 g kora za lazanje
0,5 kg mešanog mlevenog mesa
0,5 l pasiranog paradajza
0,5 l crnog vina
veća glavica crvenog luka
beli luk (tri čena)
peršun
biber
so
origano
bosiljak
1 vrećica parmezana
25 g maslaca
3 kašike brašna
0,6 l mleka
Priprema:

1. Sos: Na ulju prepržiti naseckani crveni luk, dodati meso i još malo propržiti. Zatim dodati paradajz, vino, so, biber, seckani peršun, seckani beli luk i ostale začine. Može se dodati na sitne komadiće narezana šargarepa i drugo povrće, po želji.

Sve zajedno se mora kuvati oko pola sata, tj dok veći deo tečnosti ne ispari.

2. Bešamel: Na maslacu prepržiti 3 kašike brašna, dodati toplo mleko i, uz stalno mešanje, kuvati dok se malo ne zgusne. (Ako vam “pobegne” i zgusne se previše, dodajte još malo mleka)

3. Lazanje (testeninu) ubaciti u kipuću vodu 2-3 minuta, a nakon toga ih držati u hladnoj vodi.

4. Lazanje se slažu u dublju tepsiju ili staklenu vatrostalnu posudu. Tepsiju prvo namazati margarinom i zaliti jednim slojem bešamela. Nakon toga ide prvi red testa. Na testo opet lagano bešamel i onda red sosa. Pa opet testo pa bešamel pa sos, testo, bešamel, pa sos… I tako dok se ne potroši sve, s tim da testo mora biti poslednje i mora biti zaliveno bešamelom. Važno je da sosa i bešamela ima dovoljno, da testo ima u čemu da se kuva. Takođe, kod pripreme treba imati u vidu da sos bude malo slaniji jer bešamel i testo ne sadrže so.

5. Pecite lazanje u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45-50 minuta dok ne porumeni, zatim posuti parmezanom i peći još 10 minuta.

Autor: stvarukusa.rs

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.