Konzervirani kravlji urin u prodavnicama hrane u Engleskoj

Konzervirani kravlji urin se našao na policama prodavnica hrane u Londonu i, osim za hinduističke obrede, u Engleskoj je dozvoljen i za ishranu ljudi.
Poznata kao Gau mutra, kravlja mokraća je pronađena u nekoliko radnji koje prodaju isključivo hranu.
 
Institut za javno zdravlje se ipak izjasnio protiv njegove upotrebe u ljudskoj ishrani ali smatraju da nema razloga zabraniti "spoljnu upotrebu".
 
BBC prenosi da su sve konzerve sa ovim sadržajem obeležene etiketom na kojoj je naglašeno da je urin namenjen isključivo "verskim svrhama" ali da je svakako u pitanju "izbor samog kupca" u koju svrhu će ga koristiti.
 
Poklonici Hare Krišne kravlji urin koriste u ceremoniji posvećenoj rađanju beba, kako bi doneo sreću celoj porodici. Čitave farme se bave konzerviranjem kravlje mokraće, a potražnja postoji i u Aziji gde veruju da ova tečnost ima lekovita svojstva.
 
Autor: Tanjug
  • Eto biznisa!

    16.03.2016 14:10
    A naše krave piške džabe, i to se baca. A bacamo i mleko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima