Jedite svakodnevno orahe

Postoji više razloga da uključite orahe u svoju svakodnevnu ishranu, a predstavljamo vam neke od njih.

Ako jedete samo pet oraha dnevno, možete doprineti celokupnom zdravlju:

- smanjuju veličinu struka za više od centimetra,
- smanjuju izglede za razvoj bolesti srca,
- podržavaju zdravlje mozga,
- niži holesterol,
- povišen broj spermatozoida kod muškaraca,
- smanjen rizik od dijabetesa,
- prevencija raka,
- jačaju kosu, kožu i nokte.

Učinak konzumiranja oraha je toliko veliki da mnogi ljudi imaju zdravstvene prednosti nakon samo četiri sata od konzumacije. Orasi u tom periodu snabdevaju telo hranjivim materijama i vitaminima i tako snabdevaju telo gorivom do sledećeg obroka. Orasi su poznati i kao stabilizatori stresa.

Antioksidansi u orasima ojačavaju srce i bore se protiv slobodnih radikala koji su poznati za izazivanje bolesti srca. Omega-3 masne kiseline smanjuju osećaj depresije i simptome ADHD-a.

Organi počinju da rade efikasnije, dakle sprečavaju začepljenje arterija i drugih negativnih efekata na zdravlje. Ako se konzumiraju u umerenim količinama, neće uzrokovati debljanje, ali umesto toga, podržaće zdravije, regulisati težinu i veličinu struka.

Autor: Magazin.ba

Teme

orasi
  • Pojes t

    18.03.2016 10:44
    Orah, badem, lesnik, kikiriki sve odlicni izvori zdravih masti, normalno u umerenim kolicinama 30-50gr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima