Recept dana: Nadevena saher torta
Dobro umutiti 120 grama maslaca sa 10 žumanaca i 10 kašika šećera. Zatim u masu dodati 10 kašika samlevenih oraha, četiri kašike mrvica od keksa ili biskvita, 120 grama rendane čokolade i na kraju čvrsto ulupan sneg od 10 belanaca.
Sve dobro izmešati, pa sipati u maslacem namazan i brašnom posut kalup. Najbolje je da kalup bude četvrtastog oblika.
Kalup staviti u rernu i peći tortu na umerenoj vatri. Trebalo bi da, pošto je pečena, bude više vlažna, a nikako prepečena.
Ispečenu tortu raseći preko polovine, a zatim je nadevati.
Nadev pripremiti na sledeći način: jedno celo jaje, jedno žumance, dve štangle čokolade, dve kašike mleka i 200 grama šećera staviti u lončić za sneg, staviti na paru i mutiti masu dok se ne zgusne. Zatim lončić skinuti sa šporeta, malo krem prohladiti i dodati 150 grama prethodno umućenog maslaca. Sve dobro penasto izmešati, pa time nadevati tortu.
Glazuru za saher-tortu pripremiti na ovaj način: 100 grama rendane čokolade, 100 grama šećera i tri do četiri kašike toplog mleka prokuvati na šporetu. Zatim skinuti sa šporeta, prohladiti i kad masa bude mlaka, preliti njome tortu.
Zatim je staviti na hladno mesto da se stegne.
Prijatno!
Autor: 021.rs
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar