Trikovi da prepoznate pravi med

Saznajte na koje načine možete da proverite ispravnost ovog proizvoda.
1. U supenu kašiku sipati malo meda. Držati kašiku iznad plamena sveće, postepeno zagrevajući dok med ne proključa. Ako vri i ne menja boju i miris, onda je pravi. Ako potamni ili miriše na šerbet, onda je falsifikat. 
 
2. U posudu staviti dve supene kašike meda. Dodati šest supenih kašika alkohola i postepeno zagrevati na električnom šporetu deset minuta. Ne sme se zagrevati na otvorenom plamenu zbog mogućnosti da se alkohol zapali. Ako se na dnu pojavi beli talog, med je falsifikovan. 
 
3. U čašu staviti jednu supenu kašiku meda i isto toliko destilovane vode. Dobro izmešati i dodati par kapi joda. Ako poplavi, onda nije med nego falsifikat u koji je dodavan skrob ili želatin. 
 
Kristalizacija je svojstvo prirodnog meda 
 
Gledajte da li će se med kristalisati tokom vremena. Imitacija meda će ostati glatka kao sirup, bez obzira na to koliko dugo je stajala, dok će se pravi med kristalisati. 
 
Falsifikovani med sastoji se pretežno od kristal-šećera, ali tu se mogu naći kukuruzni, kao i bombonski sirup koji se koristi u konditorskoj industriji. Zato kad nađete dobar med, ne žalite novac, jer on sadrži više od 300 lakoresorbujućih materija, među kojima su minerali, vitamini, esencijalne aminokiseline, biljni antibiotici. Med jača imuni sistem, utiče na formiranje crvenih i belih krvnih zrnaca. Ovo je tek kratka lista blagodeti, jer je med beskrajno zdrav. 
 
Autor: Tv Best

Teme

med

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.