Recept dana: Ukusne kakao-krofne

Probajte ove ukusne krofne.
Sjediniti 200 grama brašna i 150 grama maslaca, dodati 200 grama obarenih i oljuštenih badema, 150 grama šećera u prahu i jednu kašiku kakaa, pa sve izmešati i zamesiti testo s jednom kašikom ruma. Testo treba izraditi tako da bude glatko, a tada ga razviti oklagijom, vaditi okruglim kalupom, stavljati u namazan pleh i peći. 
 
Nadev za kakao-krofne pripremiti na ovaj način: 150 grama maslaca, 150 grama šećera, 30 grama kakaa u prahu dobro umutiti, pa ovim premazati svaku pečenu krofnu, slepiti ih po dve, a odozgo preliti glazurom od čokolade.
 
Glazuru od čokolade napraviti na sledeći način: dve štangle čokolade preliti s dve kašike mleka i staviti na kraj šporeta da se otope, a zatim dobro izmešati s malo maslaca.
 
Svaku krofnu preliti ovim prelivom i ređati po dasci da se osuši.
 
Autor: 021.rs
  • /

    04.04.2016 18:39
    /
    i krofnu ste s.ebali

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.