Recept dana: Goveđe šnicle u sosu od pečuraka

Probajte ovaj ukusan ručak.

Iseći na komade kilogram govedine od šola. Oprati meso, pa šnicle izlupati drvenim maljem i svaku natrpljati komadom belog luka da dobije miris. Obiberiti meso i ostaviti ga da u ulju stoji dva sata.

Sipati u tiganj mast i kad se zagreje, izvaditi šnicle iz ulja, posoliti ih i pržiti na vreloj masti dok ne porumene. Ispržene šnicle izvaditi iz masti, staviti ih na vruć tanjir, a u istu mast spustiti 3/4 kilograma očišćenih i isečenih pečuraka.

Kad su pečurke skoro pržene, nacediti kiselu pavlaku, 2-3 kašike vode i još malo sve zajedno dinstati.

Uzeti posudu, poređati šnicle, preliti ih pečurkama i sokom i ostaviti da se pirjani u rerni. U istom sudu izneti šnicle na sto.

Autor: 021.rs

  • Savet

    07.04.2016 16:17
    Pečurke obavezno posoliti i pobiberiti kada se ubace u tiganj, inače neće izgubiti vodu i biće gnjecave. Umesto kisele pavlake bolje je koristiti slatku pavlaku i malo goveđeg temeljca. Naravno prvo sipati temeljac u tiganj i sačekati da se nivo smanji pa onda tek dodati slatku pavlaku. Lepo je i pre pečuraka malo prodinstati sitno seckan luk ili ljutike, dodaju lepu širinu sosu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.