Korišćenje pilula za kontracepciju odbija muškarce?

Uzimanjem oralnih kontracepcijskih sredstava žene mogu da budu manje privlačne muškarcima.
Uzimanjem oralnih kontracepcijskih sredstava žene mogu da budu manje privlačne muškarcima.

Kontracepcijska sredstva mogu da promene miris vašeg tela i tako odbiju moguće seksualne partnere, pokazuje najnovija klinička studija objavljena u SAD-u.
Britanski stručnjaci žele da skrenu pažnju ženama kako i kada trebaju da uzimaju hormonska kontracepcijska sredstva, posebno u formi inekcije, javlja "Metro".

Do ovog otkrića naučnici su došli posmatrajući lemure na Madagaskaru kojima su davali najprodavanije kontracepcijske inekcije na svetu.

Ženkama lemura davane su mesečne doze kontracepcijskih inekcija nakon čega su one počele da ispuštaju drugačije mirisne molekule od ostalih ženki zbog čega su ih mužjaci lemura izbegavali.

"Ne bih se čudila da i muškarci počnu reagovati na isti način prema ženama koje koriste kontracepciju, kao što su mužjaci lemura reagovali na ženke", rekla je autorka studije, profesorica Kristin Drea, antropološkinja na Duke univerzitetu u Durhamu u Severnoj Kaliforniji.

"Ova studija je interesantna ali je potrebno u istraživanje uključiti i ljude. U međuvremenu, žene koje razmatraju korišćenje kontracepcije moraju uzeti u obzir rizike, benefite i spektar opcija i o tome razgovarati sa svojim doktorima", izjavila je dr. Drea.

  • B

    31.07.2010 16:58
    Amerika i Srbija
    Da li onaj ko je postavio ovaj članak zna da time samo povlađuje predrasudama prema oralnoj kontracepciji u Srbiji? Da li je stvarno bolje biti prvi (uz Rusiju) po broju abortusa u Evropi, sa svim posledicama koje to nosi? Moja partnerka koristi već godinama tablete i nema nikakve propratne negativne efekte, uključujući i miris. Svaka čast lemurima, ali mi ljudi smo malo drugačiji, malo više razmišljamo.
  • Ма да

    29.07.2010 08:24
    Значи од сада важи и следеће: Рђавом * и таблета смета?
  • cuvar

    29.07.2010 08:07
    Neverovatno....,nikad zene nisam mirisao!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.