Ovo su trikovi za snimanje seksa

Scene seksa u filmovima trebalo bi da deluju što uverljivije, pa glumcima u pomoć stižu neke stvari koji nisu nimalo seksi.

"Ako se uzbudim, izvinjavam se što sam se uzbudio i izvinjavam se ako se ne uzbudim", navodno je jednom izjavio Šon Koneti pre početka snimanja scene seksa.

Ova izjava ne bi bila preterano popularna u pravom životu, ali zvuči i više nego istinito u Holivudu, gde su mnogi filmovi i glumci uspeli, tj. postali poznata imena upravo zahvaljujući scenama seksa.

Stvari ispred kamere doduše nisu uvek tako vruće, jer ponekad se kratke scene snimaju po nekoliko sati, pa čak i ceo dan. Na svega 15 sekundi seksa obično se potroši oko šest sati snimanja (zbog promene kadra i svetla).

Dobra stvar za glumce je činjenica da se većina ovakvih scena snima na zatvorenom setu, pa su prisutni reditelj, njegov asistent i snimatelj.

Šta sve oni pritom koriste kako bi scene izgledale što realnije?

1. Lažne stidne dlake

Ova vrsta 'perika za stidne dlake' koristila se još u srednjem veku, nakon što su žene opustošile stidne uši, pa su bile prisiljene da stavljaju lažne dlake kako bi se odbranile od ovih napasti. Prostitutke su takođe koristile ove mini perike kako bi prikrivale tragove polno prenosivih bolesti. No, neki glumci i glumice nose perike iz potpuno drugačijih razloga.

2. “Čarape skromnosti”

Kad gledamo neke žestoke scene koje prethode seksualnom vrhuncu, teško je poverovati da je sve lažno. Ali za ispomoć su odgovorne takozvane “čarape skromnosti”, jer glumci u njih zamotaju polni organ i tako ih prekriju tokom snimanja.

3. Donji veš u boji kože

Slično prekrivanje koriste i žene na svojim polnim organima. Žene često zalepe na sebe tange u boji kože, s isečenim ivicama. Kad se kamere dobro pozicioniraju, nemoguće je reći da glumice nisu potpuno nage. A i muškarci mogu da nose nešto slično.

4. Nalepnice za bradavice

Male nalepnice koje pokrivaju bradavice prvi put su se pojavile još 1920-ih godina, kad su ih nosile plesačice kabarea. Danas ih glumice često nose kad žele da se stekne utisak da su im grudi potpuno gole.

5. Lopte za vežbanje

Glumac i reditelj Džon Torturo, izjavio je u jednom intervjuu da je tokom snimanja filma 'Ljubav i cigarete', 2005. godine, Kejt Vinslet sedela na maloj lopti za vežbanje, kako bi delovalo da vodi ljubav sa muškarcem.

6. Veštački polni organi

Vrlo često su gola tela - tela dublera. Ali ponekad to uopšte nisu ljudska tela nego je reč o posebno napravljenim protezama. Silikonski delovi koriste se u malo žešćim scenama poput “Plava je najtoplija boja” i “Nimfomanka”.

7. Ženski higijenski ulošci

Serija “Devojke” nije nimalo stidljiva kad su u pitanju scene seksa, ali u četvrtoj sezoni, glumica Elison Vilijams prikazana je u sceni anilingusa. Popularna Marni je posle izjavila da je iza imala zalepljen uložak, kako bi se pokrila, ali i kako bi glumac iz te scene imao dovoljno mesta za lice.

8. Ružina vodica i glicerinski sprej

Ponekad su scene seksa uverljivije zbog sitnih detalja, kao što su kapljice znoja na glumcima. Ali to uopšte nije znoj, već ih prskaju ružinom vodicom i glicerinskim sprejem, a poznato je i dodavanje sloja ulja na kožu.

Autor: Express.hr

Teme

SEX

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.