Ženska vijagra čista prevara

Kako bi prodali razne vidove ženske vijagre, proizvođači ubeđuju žene da boluju od nepostojeće bolesti, tvrdi "Britanski medicinski žurnal".
Kako bi prodali razne vidove ženske vijagre, proizvođači ubeđuju žene da boluju od nepostojeće bolesti, tvrdi "Britanski medicinski žurnal".

Seksualne disfunkcije kod žena onako kako ih prikazuju proizvođači lekova čista su izmišljotina i trik farmaceutske industrije, tvrdi profesor australijskog Njukasl univerziteta, Rej Mojnihan u novom broju "Britanskog medicinskog žurnala", a prenosi "Politika".

Farmaceuti se pozivaju na ankete koje sami finansiraju, prema kojima dve trećine žena na planeti ne može da uživa u krevetu za šta oni, naravno, odmah imaju rešenje, objašnjava Mojnihan.

U tekstu koji je objavio posle dugogodišnjeg istraživanja autor kaže da farmaceuti besomučno brifinguju lekare o čudima ženske vijagre. Naravno, pre toga marketingom i putem medija ubede žene da sa njima nešto nije u redu ako im samo jedne večeri nije do seksa.

"Zaposleni u kompanijama za proizvodnju lekova sarađuju sa liderima javnog mnenja, sponzorišu ankete i ubeđuju žene da ima leka", ističe Mojnihan.

Ova saznanja detaljno je opisao u knjizi "Seks, laži i farmaceutske kompanije" koja je objavljena pre nekoliko dana. Na njenim stranicama tvrdi da su medicina i farmaceutska industrija povezane na zastrašujući način.

"Možda je došlo vreme da ponovo procenimo način na koji medicinski establišment određuje šta je bolest i preporučuje lečenje", upozorava Mojnihan.

On kaže da su se svi dosadašnji medikamenti za "žensku impotenciju" pokazali kao nedelotvorni jer leče stanje koje ne postoji.

Proizvođač vijagre "Fajzer" je sponzorisao istraživanje u kome se pokazalo da 63 odsto žena ima slab libido ili ne može da se seksualno uzbudi. "Proktor i Gembl" je ponudio testosteronski flaster za žene. Međutim, prvi lek je povučen sa tržišta kada se ispostavilo da mu je najveći efekat jedino placebo dok flaster nije ni dobio dozvolu da se prodaje u SAD.

Međutim, prema pisanju predavača na Njukaslu, u laboratorijama se sada "mućka" nekoliko novih lekova koji na brz način žele da jednostavno priđu složenoj ženskoj seksualnosti.

"Oni stvore famu, izmisle epidemiju za koju nema terapije i onda oni (farmaceuti) stvore tržište", objašnjava profesorka Medicinskog fakulteta na Harvardu Marša Endžel.

Žene imaju bolne seksualne odnose ili nedostatak seksualne želje, ali to nema veze sa ženskom vijagrom ili bilo čime što nam se prodaje, dodaje Endželova.

Seksolog Sendi Goldbek-Vud ističe da ne bi bilo dobro kada bismo posle ovog članka odbacili sve nevolje koje žene imaju kada je reč o seksu, ali se slaže da su se kliničari previše zbližili sa farmaceutima i da nedelotvornim lekovima oživljavaju libido koji se smanjio zbog depresije, teškoća u vezi ili stresa.

Sigurno je da se dve trećine žena ne suočava sa seksualnim disfunkcijama, ali one koje imaju ovakve probleme bi pre trebalo da odu kod terapeuta nego u apoteku, savetuje Goldbek-Vud.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.