Parovi koji rade kućne poslove zajedno imaju više seksa

Parovi koji dele kućne poslove imaju više seksa nego oni koji se drže seksističkih stereotipa, otkrilo je novo istraživanje.

Ovo otkriće rezultat je studije koja je pokrila celu Ameriku o zadovoljstvu bračnim životom.

Parovi, koji nisu istog pola, koji su naveli da podjednako rade sve poslove, imali su seks 6,8 puta mesečno, u proseku, u poređenju sa 5 puta mesečno u domaćinstvima u kojima jedan partner uradi veći deo posla. U domaćinstvima sa nejednakom podelom poslova, osoba koja ima najviše zaduženja je skoro uvek bila žena, pre nego muškarac.

Istraživači su definisali "rutinski kućni posao" kao pripremu i kuvanje obroka, pranje sudova, čišćenje kuće, kupovina namirnica i pranje veša. Oni su otkrili da se broj seksualnih odnosa jednog para povećava ne samo kada je posao podeljen fer i jednako, već i ako individualni poslovi nisu podeljeni prema polnim stereotipovima; kao što je kuvanje i čišćenje za žene, a "uradi sam" poslovi za muškarce.

Još jedno šokantno otkriće ove studije je što uprkos svim težnjama ka jednakosti polova, žene još uvek rade veći deo kućnih poslova u većini američkih domaćinstava. U 63 odsto domova, većinu poslova radi žena. Ovo je bio slučaj čak i sa ženama koje rade duže nego muškarci, a i zarađuju više.

"Savremeni parovi koji doprinose jednakoj podeli poslova su jedini parovi kod kojih je došlo do učestalijeg seksa u poređenju sa njihovim “parnjacima” iz prošlosti. Druge grupe, uključujući one gde žena obavlja veći deo posla, iskusile su smanjenje seksualne aktivnosti", Šeron Sesler sa Univerziteta Kornel.

Istoričarka Stefani Kunc smatra da je nekada ljubav posmatrana kao privlačenje suprotnosti, a svaki partner u braku je specijalizovan za jedinstven set veština i emovija koje, verovalo se tada, manjkaju drugom polu.

  • Terješkova

    26.06.2016 10:31
    Meni ne treba pomoć u kući, zna se za čega služi muž... da zaradi parice i da bude zaveden!!!
  • o seksu

    24.06.2016 21:39
    Ta prica o vise seksa je prica za naivne. Zena ce vas svejedno ugurati u kujnu i sa seksom i bez seksa, a pomocu seksa, pa se tamo seksajte sa samim sobom.
  • LOL

    24.06.2016 09:58
    Pa ovo je sasvim logicno, istrazivati ovako nesto je gubljenje vremena i para. Samo retardirani sovinisti ne mogu da shvate da kucni poslovi nisu zenski poslovi vec obaveze cele porodice. Ako ostave sav teret kucnih poslova da zena sama obavlja(u nekim slucajevima muz) nakon dolaska sa posla ne mogu pri zdravoj svesti ocekivati da ce imati volje za bilo sta nakon toga. Ja i muz sve ravnopravno obavljamo po kuci.Rucak uglavnom kuvam ja iz prostog razloga sto pre stizem s posla ali zato pranje sudova odradi on tako da se ja ne umaram nakon rucka i sve tako lepo funkcionise i gle cuda imamo vise seksa nakon 15 godina braka nego kad smo bili na pocetku veze :).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.