Šta treba reći tokom seksa

Kada razmišljate o tome šta to čini dobar seks, najverovatnije ćete pomisliti na to kako dodirujete jedno drugo, položaje koje ste probali, i na koje se delove tela fokusirati. Međutim, tu je još jedan ključni doprinos koji se često previdi: reči koje izgovarate, piše Kosmopoliten.
Kada razmišljate o tome šta to čini dobar seks, najverovatnije ćete pomisliti na to kako dodirujete jedno drugo, položaje koje ste probali, i na koje se delove tela fokusirati. Međutim, tu je još jedan ključni doprinos koji se često previdi: reči koje izgovarate, piše Kosmopoliten.

"Erotični govor ili slušanje podstiče lučenje hormona dopamina, koji igra veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju", objašnjava dr. Ian Kerner.

"To može pojačati intenzitet emocionalnog i fizičkog doživljaja", kaže Kerner.

Zvuči odlično, ali šta treba govoriti a da ne ispadnete smešni (osim ako ste porno zvezda)?

"Većina žena nije sigurna šta zvuči seksi, tako da one neće reći ništa", tvrdi seksolog Logan Levkof, ističući kako na taj način uskraćuju muškarcu užitak, što nije u redu.

Za njegovo zadovoljstvo

"Svršavam". Tako jednostavno, tako snažno. Muškarci su ludi za ovim.

"Biti veliki ljubavnik je glavni izvor ponosa za momke. Dati mu do znanja i reći mu da ste doživeli orgazam je veliko priznanje. To je dokaz da vas je uspešno zadovoljio", kaže Levkof.

Kada najavljujete da orgazam treba da nastupi, takođe pojačavate iščekivanje za taj ključni trenutak, i pospešujete uživanje za vas oboje.

"Osim toga, s obzirom da je većina muškaraca pre žene može da dostigne vrhunac, njena najava orgazma mu na neki način daje dozvolu da svrši", govori Kerner, dodajući kako su te reči definitivno muzika za muške uši.

Za njeno zadovoljstvo

Žene, naravno, imaju drugačije želje. One vole kad im govorite "volim da dodirujem tvoje butine", "volim da ljubim tvoj vrat", "volim da ližem tvoje grudi"...

Kerner objašnjava da opisivanje toga što radite stavlja akcent na to i privlači dodatno njenu pažnju, što pojačava užitak.

"To je kao kad jedete ukusan obrok - kada govorite o tome kako je ukusan možete ga učiniti još ukusnijim. To vam takođe pomaže da se zadržite na jednoj radnji, skoncentrisani na ono što vaša partnerka oseća", objašnjava on.

Dodaje kako će vam njena reakcija tada najverovatnije dati do znanja da radite pravu stvar, pa ćete verovatno sve ponoviti, što je odlično.
  • Tomas

    17.01.2022 16:17
    Reci
    Mlade dévoile se teze ili uopste ne uzbudjuju na reci
    Koje im poklanjamo i koje i nama daju snagu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.