Ako prolazite kroz raskid, izbegavajte društvene mreže

Danas veći deo života vodimo na Fejsbuku, Instagramu ili Snepčetu i verovatno vaš partner/ka često posećuje vaše profile na navedem društvenim mrežama. Kako se onda treba ponašati kada se veza završi?
Šta uraditi sa milion zajedničkih slika, statusom veze, romantičnim objavama? Evo nekoliko saveta šta ne bi trebalo raditi na društvenim mrežama posle (i za vreme) raskida. 
 
Status veze 
 
Ukoliko vam na Fejsbuk profilu stoji da ste u vezi, kada se veza okonča, gorko žalite zbog toga. Uvek je pitanje perioda u kom treba promeniti to. Sat vremena posle raskida bezosećajno, a čekati dugo je pak...dugo. Srećom, Fejsbuk više ne obaveštava intenzivno vaše prijatelje i vašem statusu veze, a uvek ga možete i sakriti. Kada promenite status sa "u vezi" ili "u braku" na "sam/a", Fejsbuk vam daje opciju da "se odmorite" od bivše/g, i smanjiće vam vidljivost njihovih objava. 
 
"Otpratiti" ili izbrisati iz prijatelja? 
 
Kada pokušavate da prebolite nekoga, ne pomaže to kada gledate njegove slike svakoga dana. Različite društvene mreže omogućavaju da sakrijete ili smanjite vidljivost objava neke osobe, tako da to može da pomogne. Natanijel Kesidi, stručnjak za PR marketing se poslužio razvijanjem krizne strategije koju koristi sa klijentima, kako bi preboleo devojku sa kojom je bio sedam godina u vezi. 
 
"Ako izbrišem ljude iz prijatelja ili ih blokiram, kakvu poruku šaljem? Izabrao sam da sakrijem njene objave. Nisam je potpuno izbrisao, a opet ne gledam njene slike svakoga dana", kaže on za "Indipendent". 
 
Budite pažljivi šta objavljujete 
 
Iako su društvene mreže namenjene za javno deljenje misli i stavova, to se definitivno ne odnosi na pijane statuse "Nikad se nisam bolje osećao/la!", i to dva dana nakon raskida. Takođe, izbegavajte pasivno agresivne ili inspirativne citate ili slike, jer umeju da iritiraju, a poruka koju šaljete nije nimalo suptilna. 
 
Zajedničke slike 
 
Pre društvenih mreža, mogli ste samo da bacite ili spalite slike sa bivšim /om, daleko od očiju javnosti. Sada vaše zajedničke slike stoje na uvid svima, i šta uraditi sa njima nakon raskida? Na primer, Natanijel Kesidi nije uklonio sve slike, već je promenio podešavanja na Fejsbuku, da mu ne izlaze kao "Sećanja", i uklonio je oznake sa svih slika na kojima se označen sa njom. Svakako, imajte na umu da će možda vašem budućem partneru/ki smetati ako i dalje imate slike sa bivšim/om. 
 
Izbegavajte špijuniranje njihovih profila 
 
Konstantno praćenje aktivnosti osobe sa kojom ste raskinuli nikako nije dobra ideja, čak i kada imaju loš period. Špijuniranje nosi sa sobom određene rizike, na primer, nagli zaključci ukoliko objave sliku sa nekom osobom koju vi ne poznajete. Ili, pomislićete da vas je preboleo/la jer je objavio/la sliku gde se smeje na nekoj žurki. Na Instagramu postoji mogućnost da slučajno "lajkujete" sliku, a poslednje što želite je da osoba zna da joj posećujete profil. 
 
Na stranu ponašanje na društvenim mrežama, kada prolazite kroz raskid, najbolje da sebe uvek okupirate drugim stvarima, da se okružite dragim ljudima i da možda ne provodite toliko vremena na društvenim mrežama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.