Brak čini veze sigurnijim

Američki brakovi traju duže nego zajednice u kojima parovi vanbračno žive, pokazuju najnoviji podaci.

Američki brakovi traju duže nego zajednice u kojima parovi vanbračno žive, pokazuju najnoviji podaci.

Oko 78 odsto brakova traje pet i više godina, dok samo 30 odsto vanbračnih zajednice opstaje tako dugo, prenosi Rojters.

Jedan od razloga što su vanbračne zajednice kraćeg veka je i taj što 51 odsto parova koji žive zajedno u roku od tri godine odluči da svoju vezu ozvaniči.

Na reprezentativnom uzorku od 12.571 anketiranih muškaraca i žena utvrđeno je da je preko 40 odsto njih starosti od 15 do 44 godine 2002. godine živelo u bračnoj zajednici, dok je devet odsto živelo vanbračno.

Utvrđeno je i da su izgledi da prvi brak potraje deset i više godina veći ukoliko su partneri iste rase.

Gotovo 80 odsto američkih parova kojima se prvo dete rodi do osmog meseca njihovog prvog braka, ima dobre izglede da dočeka desetu godišnjicu, dok su oni koji nemaju dece pod dvostruko većim rizikom da ne dočekaju deset godina braka nego parovi s decom.

Takođe, 75 odsto američkih brakova između zrelijih osoba (starosti od 26 i više godina) traje najmanje 10 godina, što je dvostruko više nego kad se radi o tinejdžerskim brakovima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.