Zašto muškarci traže neatraktivne žene?

Da muškarci nisu ono što su nekada bili potvrđuje i najnovije istraživanje koje je pokazalo da zbog nesigurnosti i prikrivanja vlastitih mana muškarci traže neatraktivne žene.
Da muškarci nisu ono što su nekada bili potvrđuje i najnovije istraživanje koje je pokazalo da zbog nesigurnosti i prikrivanja vlastitih mana muškarci traže neatraktivne žene.

Naučnici sa univerziteta u Indijani proučavali su parove koji su se venčali u poslednjih pet godina kako bi saznali kakve žene muškarci uglavnom biraju za svoje supruge i zašto.

Rezultati su pokazali da muškarci sve češće stupaju u brak s partnerkama koje su manje privlačne od njih.

Kriterijumi koje su uzimali u obzir bili su simetrija lica, telesna građa i visina. U 58 posto brakova muškarci su bili atraktivniji od svojih supruga, bili su viši, imali su simetričnije crte lica i bolje oblikovano telo. Njihove supruge bile su niske, zdepaste i nisu imale pravilne crte lica.

Vođaj istraživanja Patrick Demius zaključio je da će muškarci češće oženiti osobu koja je manje atraktivna od njih, a sve kako njihovi fizički nedostaci ne bi dolazili do izražaja.

Ali kako tvrde stručnjaci, kada zagrebete ispod površine, atraktivan izgled često ne ide uz dobre karakterne osobine. Uglavnom je suprotno. Muškarci koji dobro izgledaju često su sebični i smatraju da kada su jednom osvojili ženu, ta žena mora da ih mazi i pazi, prenosi geniusbeauty.com.
  • jasna

    11.03.2010 16:14
    Mozda negde drugde, ali ovde jos uvek vazi pravilo da sto si atraktivniji imas vece sanse da nadjes neko musko :))))

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.