Maljavi muškarci manje popularni

Muškarci s dlakavim grudima su manje privlačni ženama.
Muškarci s dlakavim grudima su manje privlačni ženama.

Godinama unazad dlakave grudi smatrale su se muževnim, međutim muškarci sa dlakavim torzom su manje privlačni ženama, tvrde naučnici na osnovu nedavno sprovedenog istraživanja.

Istraživanje je pokazalo da su ženama primamljivije glatke muške grudi, posebno onda kada su u plodnim danima.

Stručnjaci tvrde da muškarci sa dlakavim grudima imaju veći nivo ženskog hormona estrogena, koji utiče na njihovu muškost.

Naime, hormon deluje tako da su dlakavi muškarci pouzdaniji, ali teoretski, zbog tog hormona manje su šanse da će njihova partnerka ostati u drugom stanju. Takođe, zbog povećane količine estrogena, kako naučnici tvrde, ženama su dlakavi muškarci manje privlačni.

Međutim, ženama nakon menopauze su ipak privlačniji muškarci sa maljavim torzom.

Istraživači sa Univerziteta u Finskoj napravili su 20 fotografija muškaraca i to pre nego što su im obrijali grudi i nakon toga. Fotografije je posmatralo 550 žena starosti od 15 do 69 godina.

Pokazalo se da samo 30 procenata mlađih žena voli dlakave muškarce, dok 60 procenata starijih žena više voli muškarce s dlakavim torzom.
"Dlakave grudi izgleda da imaju veću ulogu u izboru partnera nego što se ranije smatralo”, zaključili su naučnici u svojoj studiji objavljenoj u magazinu "Behavioural Ecology", prenosi Daily Mail.

  • Sanja

    20.11.2010 18:16
    maljavost
    maljavi muskarci su mnogo lepsi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti