Šta izbegavati u vezi

Neke od navika koje treba izbegavati u vezi.
Neke od navika koje treba izbegavati u vezi.

Izbegavajte drame u vezi

Ako želite da izbegnete drame u odnosu s partnerom, oduprite se navikama koje će garantovano uništiti dobru i funkcionalnu vezu.

Kritikovanje njegove porodice

Bez obzira na to šta mislite o njegovoj porodici, ako mu stavite do znanja koliko vas u stvari oni izluđuju, to će ipak stvoriti jaz između vas dvoje. Čak ako i on misli da mu je rodbina malo „ćaknuta“, niko ne želi čuti kritiku sopstvene porodice, zato je bolje da se suzdržite po ovom pitanju.

Špijuniranje

Možda mislite da sebi činite uslugu time što ga konstantno kontrolišete i vršite nadzor nad njegovim Facebookom, Twitterom i mailovima, jer smatrate da ćete tako biti sigurni od „uletanja“ drugih devojaka. Međutim, ako ga budete uhodili svakog minuta, pokušavali da saznate gde je i šta misli, postoje velike šanse da ćete mnoge situacije pogrešno protumačiti i preuveličati ih, i time vašoj vezi naneti mnogo više zla nego dobrog.

Svađe u javnosti

Normalno je da se par povremeno posvađa, naročito ako je dugo vremena zajedno, ali kada svađe toliko postanu van kontrole da se dešavaju u javnosti, to je neugodno i takav problem trebalo bi pod hitnpo da se reši ukoliko želite da veza potraje.

Zapustili ste se

Nekako kada se zaljubiš u nekog očekuješ da on ostane barem približno sličan. Ako prestanete da se brinete o sebi (bilo da se radi o gojenju, prestanku šminkanja ili generalno o zanemarivanju same sebe) to može parteru poslati poruku da vam nije stalo niti do vas samih, niti do njega.

Pokušavate da ga promenite

Mnoge žene misle da pomažu svom partneru kada pokušavaju da promene njegove navike (ili izgled), ali to može uzrokovati mnogo problema. Zamislite ih kao pse, možda ih možete naučiti trik ili dva u toku veze, ali ako mislite da možete pit bulla pretvoriti u maltezera, onda ćete se veoma razočarati.

Dozvoljavanje da se problemi nakupe

Svatko u jednom trenutku pomisli kako je njegova veza savršena. Međutim, ako u vašoj misiji da održite tu savršenost i izbegnete drame često izbegavate i rešavanje nekih problema i prećutkujete to, ne činite ni sebi ni partneru uslugu. Dobra komunikacija je temelj zdrave, dugotrajne veze.

Lažete ga

Laganje bilo koga, dečka, prijatelja ili porodice ne može se završiti dobro. Izbegavajte laži koliko možete, jer biste se mogli zaplesti u mrežu laži iz koje se više nećete moći izvući.

  • B

    08.04.2010 11:59
    Ponizavanje muskaraca
    "Zamislite ih kao pse, možda ih možete naučiti trik ili dva u toku veze, ali ako mislite da možete pit bulla pretvoriti u maltezera, onda ćete se veoma razočarati" Kad bi ovo neko napisao za zene, feministkinje bi mu oci iskopale. Mi Muskarci dozvoljavamo da nam se kaze ovako nesto i jos mnogo gore, jer nemamo dovoljno samopostovanja. Vreme je za borbu za prava heteroseksualnih muskaraca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.