Još malo bizarnih činjenica o seksu

Pored toga što prija, seks povoljno utiče na metabolizam, kožu, uklanja pojedine bolove. Međutim, neke stvari u vezi sa seksom su smešne, neprijatne i bizarne.
Pored toga što prija, seks povoljno utiče na metabolizam, kožu, uklanja pojedine bolove. Međutim, neke stvari u vezi sa seksom su smešne, neprijatne i bizarne.

1. Seks može pomoći u mršavljenju

Tokom ljubljenja prosečna osoba gubi 26 kalorija u minuti. Uz pola sata aktivnog seksa izgubi se oko 150 kalorija ( možete izgubiti kilogram i po u godinu dana- ukoliko imate seksualne odnose 7 do 8 puta mesečno). Ljubljenje je odlično i za zube:dodatna pljuvačka koja se luči tokom ovog   čina pomaže u održavanju higijene usta, čime se smanjuje rizik od karijesa.

2. U viktorijansko doba, prostitutke su nosile takozvane "pubične perike"

Pubične perike (Merkin) postoje još od 15. veka, kada su ih nosile žene koje su brijale svoje intimne delove kako ne bi imale vaške. U viktorijansko doba, ove perike su nosile prostitutke kako bi sakrile neku bolest, na primer, sifilis... Takođe, glumci ih koriste u filmovima kako bi  tokom golišavih scena sakrili svoje genitalije.

3. Kondomi su prvobitno pravljeni od životinjskih iznutrica ili od lana

U Aziji je zabeleženo korišćenje kondoma samo za vrh (glavu) penisa još pre 15. veka. U Kini, takvi kondomi verovatno su se pravili od uljanog svilenog papira, ili od jagnjećih iznutrica.U Japanu, kondomi su se pravili od kornjačinog oklopa ili od roga neke životinje. U 16. veku, kondomi su se pravili od od lanenih čaršava koji su prethodno natapani u posebnom rastvoru i sušeni. Komadi ovog materijala su krojeni tako da pokriju vrh penisa, a pričvršćivani su trakom.

4. Seks leči glavobolju

Sledeći put kad partner/ka odbije da spava s vama pod izgovorom da ima glavobolju, setite se ovoga: seks pomaže u lečenju glavobolje. Tokom ove aktivnosti, telo luči endorfin koji na prirodan način smanjuje glavobolju.

5. Sperma je dobra za kožu

Proteini iz sperme uzrokuju zatezanje kože. Kada se sperma osuši, voda koja ispari iz nje za sobom ostavlja rpotein koji može smanjiti nabiranje kože. Uprkos tome što je ovo odličan recept za podmlađivanje, negativna strana je to što šetate okolo sa spermom na licu.

6. Stidne dlake rastu do određene dužine

Sve dlake na telu kontroliše određeni "program rasta" koji određuje vreme i dužinu njihovog rasta. U poređenju sa kosom, stidne dlake rastu kraće i u mnogo manjoj količini (u proseku, samo nekoliko mesečno).

7. Termin "pušenje" (blow job) potiče još i viktorijanskog doba

U viktorijanska vremena, žargonski izraz za prostitutku bio je "pušačica" ("blowsy"). Istovremeno, izraz "pušenje" se koristio za ejakulaciju. Do 1930. godine, felacio je postao poznat kao "pušenje". Isti izraz se koristio da se opišu avioni u Drugom svetskom ratu. U Antičkoj Grčkoj, ustaljeni izraz za felacio bio je "sviranje u frulu".

8.  Muškarci koji gledaju "muške porniće" proizvedu više sperme

Studije su pokazale da muškarci koji gledaju porniće sa dva muškarca i jednom ženom "izbace" više sperme, od onih koji gledaju samo žene. Naučnici pretpostavljaju da muškarci kada vide konkurenciju, ulože veći napor u dokazivanju svoje muškosti.

9.  Ljudska vrsta nije jedina koja uživa u seksu

Ljudi nisu jedini pripadnici životinjskog carstva koji se seksaju iz zabave. Uočeno je da delfini i Bonobo šimpanze stupaju u seksualne odnose čak i kada im nije vreme parenja. Osim što je isto utvrđeno i kod određene vrste gorila, Bonobosi su jedine životinje koje upražnjavaju: seks oči-u-oči, odnosno spreda, ljubljenje jezikom, i oralni seks. Kada Bonobosi otkriju novi izvor hrane, povećano uzbuđenje obično dovede do masovne seksualne aktivnosti, što smanjuje tenziju i omogućava mirno hranjenje. Bonobo šimpanze se, kao i ljudi, igraju i doživljavaju zadovoljstvo.

10. Neke ženke pingvina upuštaju se u prostituciju

Verovali ili ne, u divljini, pojedine ženke pingvina (čak i ako imaju partnera), upuštaju se u seksualne odnose sa drugim pingvinima u zamenu za kamenčiće za svoja gnezda.  
"Obično su u pitanju ženke koje izaberu mužjake samce, jer bi u suprotnom ženka tog mužjaka prebila  nametljivicu", kaže zoolog Fiona Hanter.

Dešava se i da ženke "prostitutke" prevare mužjake. Naime, one izvode komplikovani ritual udvaranja, posle čega sledi parenje. Nakon što dobiju kamenčić, ženke pobegnu.

11. Vibrator se koristio za lečenje histerije

Vibrator je tokom 19. veka korišten u medicinske svrhe, za lečenje ženske "histerije". Orgazmi izazvani na ovaj način pomagali su doktorima u lečenju histerije, jer su žene nakon orgazma bile mnogo mirnije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.