Teme koje čine vezu čvršćom

Postoji devet tema koje značajno pokazuju koliko je veza jaka, rezultati su nedavnih istraživanja časopisa "Psychological Science".
Postoji devet tema koje značajno pokazuju koliko je veza jaka, rezultati su nedavnih istraživanja časopisa "Psychological Science".

Neprijatni trenuci

Ukoliko sa svojim partnerom možete da pričate o neprijatnim situacijama koje su vam se desile i o najsramotnijim momentima svog života, vi ste savršen par.

Politički stavovi

Kada je politika u pitanju, ne morate da se slažete oko svega, ali bi trebalo da budete otvoreni za sve opcije. U dobroj i zdravoj vezi, obe strane iznose svoje stavove i shvatanja i to nikako ne sme i ne treba da bude razlog za ljutnju.

Strahovi i nesigurnosti

Kada sa partnerom pričaš o onome zbog čega ste noću budni, na primer, pokazuješ svoju ranjivost i rizikuješ da budeš povređen, ali postoji i mogućnost da te on shvati i da ti pomogne.

Detinjstvo

Sećanja iz detinjstva su veoma zanimljiva tema za razgovor i u tome ćete oboje uživati i verovatno se slatko ismejati. Ali, što je mnogo važnije, na ovaj način ćete otkriti kakvo je bilo njegovo odrastanje i kako je postao čovek koji je danas.

Prethodne veze

Ovo je osetljiva tema. Niko ne voli da priča o bivšim vezama, ali ni da sluša. Pa ipak, postoji razlika u tome da li on dok priča još uvek čezne za bivšom devojkom ili je možda ogorčen na nju ili jednostavno, smireno, bez mnogo uzbuđivanja priča o onome što je nekad bilo i što se završilo. Ovo je takođe bitno, jer ćete dosta otkriti o njegovom ponašanju, navikama i stavovima prema ženama, piše "Blic".

Porodični život

Veoma je važno da znate sve o tome kakav odnos ima vaš izabranik sa svojom porodicom i kako su ga vaspitavali. Pogotovo ako planirate budućnost sa tim čovekom.

Trenutna dešavanja

Pitajte ga što češće šta misli o onome što se dešava u svetu, kako gleda na svetski poredak, na ekonomsku krizu, na 3D televizore, šta misli o filmu "Avatar"... Sve to će vam pomoći da se zbližite i da razvijete nova interesovanja.

TV i filmovi

Ako ovu stavku uporedimo sa politikom, izgledaće veoma plitko. Pa ipak, i ovo može da vam pokaže dosta o partneru. Nakon što zajedno odgledate film, pitajte ga sve o motivima nekog lika iz filma, o zaverama, spletkama… Saznaćete o njemu više nego što očekujete.

Budućnost

Razgovor o zajedničkoj budućnosti nijednom paru nije naročito prijatan. Zato ga ne pritiskajte ovim pitanjem i ne potežite priču o braku i deci, ali treba da znate sve o njegovim željama, ciljevima i nadama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.