Ne tako siguran analni seks

Najnovije istraživanje američkog ministarstva zdravlja pokazalo je da heteroseksualni parovi sve više praktikuju analni seks, kao i da to uglavnom rade ne koristeći zaštitu.
Najnovije istraživanje američkog ministarstva zdravlja pokazalo je da heteroseksualni parovi sve više praktikuju analni seks, kao i da to uglavnom rade ne koristeći zaštitu.

Iako se do sada odgovornost za širenje polnih bolesti najčešće prebacivala na homoseksualce, pokazalo se da partneri koji su različitog pola ne vode računa tokom vođenja ljubavi na ovaj način.

Naime, po rezultatima istraživanja, sve više žena se odlučuje na analni seks a glavni problem je što to rade sa različitim partnerima i bez zaštite. Ovaj vid seksualnog odnosa obično ne uključuje zaštitu jer ne rezultira trudnoćom, ali je zato vrlo opasan za zdravlje. Poznato je da je analni seks najrizičniji kada se radi o polno prenosivim bolestima, a najčešći je uzročnik širenja virusa HIV-a.

Stručnjaci upozoravaju da se i tokom analnog seksa moraju koristiti kondomi, koji su najdelotvorniji u zaštiti od polno prenosivih bolesti. Oni su takođe upozorili da analni seks nije preporučljivo praktikovati sa nepoznatim partnerima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.