Lepotice škode zdravlju

Najnovije istraživanje Univerziteta Valensija pokazalo je da, za muškarce, svaki boravak u društvu lepe žene može biti štetan po zdravlje.
Najnovije istraživanje Univerziteta Valensija pokazalo je da, za muškarce, svaki boravak u društvu lepe žene može biti štetan po zdravlje.

U eksperimentu su učestvovala 84 studenta, od kojih je zahtevano da u jednoj sobi reše Sudoku slagalicu, u društvu dve nepoznate osobe, od kojih je jedna bila muškarac a druga privlačna devojka.

Pokazalo se da, kada je ženska osoba napustila sobu, nivo stresa kod učesnika eksperimenta se nije povećavao. Međutim, kada je muškarac napuštao prostoriju efekat je bio drugačiji, pa je kod dobrovoljaca koji su ostajali u društvu devojke dolazilo do povećanja stresa.

"Dok neki muškarci izbegavaju privlačne žene verujući da su izvan njihove kategorije, većina pokazuje zainteresovanost i smatraju da postoji mogućnost udvaranja, na šta reaguju i njihovi hormoni. Ovo istraživanje pokazalo je da se nivo kortizona kod muškaraca uvećava nakon petominutnog boravka u društvu mlade, lepe žene", zaključuje se u ovom istraživanju.

U malim dozama kortizol ima pozitivno dejstvo i poboljšava raspoloženje. Međutim, hronično povećavanje nivoa ovog hormona može da dovede do povišenog pritiska, dijabetesa ili impotencije.
  • Andro

    06.05.2010 09:44
    Jok
    Hm, ne znam, meni ne škodi.
  • Zoran NS

    04.05.2010 10:19
    Gluposti
    Veću budalaštinu nisam čuo. Nemojte pisati samo da biste pisali...
  • Чудновати резултати:

    04.05.2010 08:23
    ''privlačna devojka... dovede do povišenog pritiska, impotencije''
    Повишени притисак још и разумем али ово са потенцијом ми баш и није јасно. А, од какве девојке ће се онда подићи и побошљати потенција?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.