Samo se tuđa deca seksaju

Istraživanje sprovedeno u SAD pokazalo je da neki roditelji tinejdžera misle kako njihova deca nisu zainteresovana za seks, dok njihove vršnjake vide kao vrlo seksualne.
Istraživanje sprovedeno u SAD pokazalo je da neki roditelji tinejdžera misle kako njihova deca nisu zainteresovana za seks, dok njihove vršnjake vide kao vrlo seksualne.

"Mnogim roditeljima, sa kojima smo razgovarali, je bilo jako teško da misle o svojoj deci, koja su tinejdžeri, kao o seksualnim subjektima", kaže autor studije dr. Sinika Eliot sa Univerziteta iz Severne Karoline. "Sa druge strane, roditelji su vršnjake svoje dece videli kao vrlo seksualne osobe, čak i kao seksualne predatore".

Dr. Eliot kaže da roditelji često pribegavaju stereotipima, kada razmišljaju o seksualnosti kod tinejdžera. Naime, roditelji dečaka se plaše da oni mogu biti "namamljeni" na seks sa devojčicama, dok se roditelji devojčica plaše da će dečaci iskoristiti njihove ćerke.

"Kada pokušavaju da opravdaju seksualnu aktivnost svoje dece, roditelji često koriste seksualne stereotipe i samim tim jačaju same stereotipe", kaže dr. Eliot. Ovi stereotipi mogu negativno uticati na pritisak koji postoji među tinejdžerima u vezi sa seksom, a postoji i opasnost da heteroseksualnost predstave kao nešto ružno i sramotno.

"Iako roditelji pretpostavljaju da su im deca heteroseksualci, oni svojim reakcijama ne predstavljaju deci heteroseksualne veze kao nešto preterano privlačno", zaključuje dr.Eliot.
  • Jasmina

    18.08.2010 06:01
    Jel ima, bre, neko istraživanje da se obavlja i u zemlji Srbiji?!!! Dokle ćete da nas bombardujete "sigurnim i proverenim" informacijama od tamonegdekoznaodakle? Jeste, ne moramo mi to da čitamo, ali je mnogo bolje imati informacije bilo kakvog tipa s domaćeg terena. Ovo mu dođe kao vremenska prognoza za današnji dan na srpkoj televiziji - na tlu Amerike (?!)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.